Novosti

05/12/2022

Svečano otvorene nove prostorije Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije

Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije obilježila je 3. prosinca 2022. godine Međunarodni dan osoba s invaliditetom godišnjom skupštinom, svečanim otvorenjem novih prostorija udruge u Šijani, zakuskom i druženjem.

Otvorenju novih prostorija na adresi Trg I. Istarske brigade 17 u ime Grada Pule prisustvovala je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić koje je tom prigodom primila zahvalnicu.

Udruga je time obilježila izuzetno aktivnu i uspješnu godinu koja je okončana novim dugo željenim prostorom, s boljim prilaz za invalidska kolica. Gradski prostor koji im je dodijeljen u početkom godine renovirali su i osposobili uz financijsku pomoć Infobipa, Ljekarne Grahovac, Ottoblocka i Calucema. Uzvanicima je na svečanom otvaranju predstavljen  prilagođeni sanitarni čvor za osobe s invaliditetom s tušem i dodatnim prostorom za samokateterizaciju s prilagođenim električnim krevetom.

Istaknuto je da su tijekom ove godine između ostalog nastavili s provođenjem projekata iz EU fondova za osobne asistencije u vrijednosti od oko 933 tisuća kuna, te projekta ZAŽELI - gerontodomaćice u vrijednosti od oko 925 tisuća kuna.