Novosti

06/12/2022

Upisi u 12. Školu animiranog filma

Pulska filmska tvornica poziva sve osnovnoškolce i ostale znatiželjne kreativce na upis u 12. Školu animiranog filma koja započinje 12. prosinca u 17 sati u Klubu Pulske filmske tvornice.

Škola animiranog filma besplatna je i pruža mogućnost polaznicima da naprave svoj animirani film i kroz rad nauče sve o tome.

Škola započinje izradom prvih izuma, thaumatropa i fenakistoskopa, putem kojih će polaznici usvojiti osnovne zakone i preduvjete animacije kao što su tromost oka, sličnost pozicioniranja crteža na sličicama i brzina pokreta, ali se i upoznati s osnovnim tehnikama animacije te steći vještine i znanja potrebne za samostalnu izradu vlastitog animiranog filma.

Radionica će se održavati kontinuirano tijekom prosinca, siječnja i veljače, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 17 do 20 sati u Klubu Pulske filmske tvornice na adresi Stiglicheva 12, Pula.

Svi zainteresirani se na Školu animiranog filma prijavljuju putem prijavnice koja se nalazi na bit.ly/12SAF-prijavnica, a sve ostale informacije mogu se dobiti putem broja 095 55 818 53 ili e-mail adrese pulskafilmskatvornica@gmail.com.

Ovogodišnju, 12. Školu animiranog filma financijski podupiru Grad Pula, Hrvatski audiovizualni centar i Zaklada Kultura nova. Voditelji radionice su Deborah Trusgnach i Marko Zdravković – Kunac.