Novosti

13/12/2022

Jubilarni 10. Brazilski dani u Puli

Središnja tema ovogodišnjih jubilarnih Brazilskih dana u Puli, koji će se održati od 14. do 16. prosinca, u znaku je desetogodišnje uspješne suradnje i prekooceanskih dijaloga Hrvatske i Brazila te predstavlja sažetak kulturnih i inih poveznica uz promišljanje o novim temama i izazovima.

Hrvatsko-brazilske veze ove godine organizatori istražuju kroz nekoliko različitih područja i to kroz tematsko-kreativnu radionicu za djecu, filmove, predavanja i izložbe. Lokacije na kojima će se događaj odvijati su Dječja knjižnica Pula, Kino Valli, Čitaonica kluba umirovljenika Pula te Galerija Kapelan u Muntiću. 

Organizatori 10. Brazilskih dana u Puli su Gradska knjižnica i čitaonica Pula, Hrvatska matica iseljenika - Podružnica Pula, dr.sc. Milan Puh (Croata Sacra Paulistana i Društvo prijatelja Dalmacije) i Kino Valli, uz podršku Veleposlanstva Republike Brazil u Hrvatskoj.

Program, koji se održava pod pokroviteljstvom Grada Pule i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, možete pogledati u privitku.