Novosti

15/12/2022

Okrugli stol Centar podrške 521

U petak,  16. prosinca 2022. u prostorima Zajednice Talijana Pula -„Circolo“ u 10,00 satiodržat će se Okrugli stol u sklopu projekta CENTAR PODRŠKE 521.

Na Okruglom stolu sudjeluju predstavnici Jedinica lokalne (regionalne) uprave i samopurave Pule i Puljštine, predstavnici institucija, ustanova i udruga s područja socijalne skrbi i zdravstva koji su svi potvrdili svoj dolazak s ciljem konstruktivne rasprave na temu rada Centra CP521.

Program:

10:00 – 10: 15 Informacije o projektu   CENTAR PODRŠKE 521 – kratka prezentacija

10:15 – 10: 30 Predstavljanje programa i protokola rada centra podrške 521 i primjeri dobre prakse – izlagač Antonio Mušković - Institut za razvoj tržišta rada

10:30 – 11:30 OKRUGLI STOL – Interaktivna rasprava svih sudionika na teme:

  1. Izazovi s kojim se suočava lokalna zajednica koji se odnose na socijalne i zdravstvene usluge
  2. Uloga Centra podrške 521 za zajednicu u budućnosti

Centar podrške CP521 je inovativna socijalna usluga razvijena na Urbanom području Pula. Centar podrške CP521 pružat će socijalne usluge savjetovanja i pomaganja, te  organiziranja različitih aktivnosti i psihosocijalne podrške. Objedinjava pri tome sve pružatelje socijalnih i zdravstvenih  usluga s područja Grada Pule, Grada Vodnjana, te Općine Medulin, Marčana, Ližnjan, Svetvinčenat i Barban, kako bi se što učinkovitije pružile informacije korisnicima s ciljem pružanja pomoći u rješavanju problema.

Projektni prijedlog prijavljen je od strane Grada Pule uz podršku ostalih gradova i općina s urbanog područja Pula.  Nositelj projekta: Grad Pula-Pola. Partneri na projektu sHrvatski Crveni križ-Gradsko društvo Crvenog križa Pula, Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom južne Istre i Društvo distrofičara Istre-Pula