Novosti

15/12/2022

Gradonačelnik Zoričić obišao lokacije na području Pule na kojima se izvode radovi

U četvrtak, 15. prosinca 2022. gradonačelnik Filip Zoričić obišao je lokacije na području grada na kojima se trenutno izvode radovi ili je njihovo izvođenje dovršeno. Riječ je o lokacijama u Zahtilinoj, Nobileovoj, Argonautskoj i Arsenalskoj ulici te na Verudi i Usponu na Kaštel.

Radovi na izgradnji dječjeg igrališta u Zahtilinoj ulici na Velom Vrhu, započeti sredinom rujna i vrijedni gotovo milijun kuna, obuhvatili su čišćenje terena, orezivanje grana stabala i izvođenje betonskog platoa za postavljanje igrala koja su trenutno u izradi. Predstoji uređenje staza, postavljanje urbane opreme i montaža ograde.

U Nobileovoj ulici dovršeni su radovi na montaži novih stupova i ormarića za javnu rasvjetu, a postavljanje novih svjetiljki te uklanjanje postojećih svjetiljki i kablova planirano je u drugom tjednu siječnja 2023. Vrijednost radova je 1,1 milijun kuna s PDV-om.

U Argonautskoj ulici izgrađeno je parkiralište, u što je uloženo 300 tisuća kuna. Time je dobiveno sedam parkirnih mjesta, od čega je jedno za osobe s invaliditetom i smanjenom pokretljivosti, a osim prometnih površina izgrađen je i sustav oborinske odvodnje.

Dovršeni su radovi i na stubama na Verudi čija vrijednost iznosi 600 tisuća kuna s PDV-om. Postavljen je betonski opločnik koji čini vizualnu cjelinu s Trgom kralja Tomislava te asfaltiran spoj asfalta i stepenica. Uklonjene su ograde kako bi se omogućio prolaz pješacima. Također, uzete su mjere za tri rukohvata, a po dostavi ponude znat će se točan rok njihove ugradnje. Na toj će se lokaciji ugraditi i lift za osobe s invaliditetom kojim će se moći spustiti na donju razinu direktno s parkirališta. Nakon provedenog postupka nabave, očekuje se da bi lift mogao biti u funkciji tijekom ožujka 2023. godine. 

Napreduju i radovi na sanaciji Arsenalske ulice, a  na dionici do Rovinjske ulice ugradit će se slivnici s bočnim prihvatom vode. Po dovršetku radova, s jedne strane Arsenalske ulice bit će označena i biciklistička staza, a ukupna predviđena vrijednost radova iznosi 4,5 milijuna kuna s PDV-om.

Radovi kod Sveučilišne knjižnice, odnosno Uspona na Kaštel započeli su čišćenjem terena te arheološkim istraživanjima koja su u tijeku. Ukupna vrijednost ugovorenih radova na ovoj lokaciji je 2,3 milijuna kuna s PDV-om.

Uz gradonačelnika Zoričića, na današnjem obilasku radova bili su i zamjenik gradonačelnika iz redova talijanske nacionalne manjine Bruno Cergnul, pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Damir Prhat i voditelj Odsjeka za izgradnju Igor Bukarica.