Novosti

19/12/2022

KUD "Uljanik" uz goste proslavio 55. obljetnicu postojanja

U Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula 17. prosinca 2022. godine svečano je proslavljena 55. obljetnica kontinuiranog postojanja Kulturno – umjetničkog društva „Uljanik“ iz Pule i 25. večer tradicijske glazbe i plesa  - KUD „Uljanik“ i gosti.

U ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića pozdrave je uputila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule Emina Popović Sterpin.

„Čestitam od srca KUD-u „Uljanik na ovako velikim obljetnicama. Drago mi je da ne odustaju i da se mladi pridružuju ovom KUD-u. Na taj način dugi niz godina čuvaju tradiciju našeg podneblja“, rekla je pročelnica Emina Popović Sterpin zaželivši KUD-u „Uljanik“ puno ovakvim obljetnica.

Čestitke su uputili i pročelnik Upravnog odjela za kulturu i zavičajnost Istarske županije Vladimir Torbica i predsjednik SAKUD-a Pula Vito Paoletić.

Uljanikovci su se predstavili sa svim svojim sekcijama u koreografijama Stjepana Celića, Larise Buršić, Dragice Martinović i Lucije Kancijanić te pjesmom, svirkom i plesom proveli publiku kroz bogatu baštinu koju njeguju, prikazujući raznovrsne narodne nošnje. Plesače i plesačice plesne grupe uvježbala je Dragica Martinović, dječju sekciju Larisa Buršić, pjevačku sekciju Zoran Gardašević, svirače na tradicijskim instrumentima Valter Bašić te tamburaški orkestar Marin Latin.

Proslavu su uveličali gosti KUD "Delovi" iz Delova, KUD "Mate Balota" iz Raklja, Folklorni ansambl "Zora" iz Opatije i Makedonsko kulturno društvo Istarske županije "Sv. Kiril i Metodij".

Program se realizirao uz pokroviteljstvo Grada Pule te sponzora i donatora.