Novosti

19/12/2022

Održana 5. Večer folklora i sevdaha

U Domu hrvatskih branitelja 17. prosinca 2022. godine održana je 5. Večer folklora i sevdaha u organizaciji KUD-a „Bosna“ Istarske županije. U programu su nastupali domaćini - KUD „Bosna“ Istarske županije, KUD „Sevdah“, Rijeka, KUD „Đulistan“, Labin, Folklorno društvo „Umag“, Umag, FS „Buzetski biseri“, Buzet, BKUD „Vodnjan“, Vodnjan i Fadil Gračić.

Prisutne je u ime Grada Pule i gradonačelnika Filipa Zoričića pozdravila pročelnica Upravnog odjela za kulturu i razvoj civilnog društva Grada Pule Emina Popović Sterpin.

„Gradu Puli je jako stalo da se njeguju identiteti drugih manjina. Drago mi je da ovdje vidim jako puno djece koja nastavljaju tradiciju i njeguju identitet, kulturu i tradiciju bogate zemlje poput Bosne i Hercegovine“, rekla je pročelnica Emina Popović Sterpin, te poručila da će Grad Pula nastaviti podupirati ovakve programe.

Program se održao pod pokroviteljstvom Grada Pule, Istarske županije, Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske i članice KUD-a „Bosna“ Istarske županije.