Novosti

20/12/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić nastavlja s obilaskom pulskih škola

Gradonačelnik Filip Zoričić ovoga tjedna nastavlja s posjetom pulskim odgojno – obrazovnim ustanovama te je u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivane Sokolov 20. prosinca 2022. godine posjetio Školu za odgoj i obrazovanje i OŠ Vidikovac.

S ravnateljicom Škole za odgoj i obrazovanjeVišnjom Popović razgovaralo se o aktualnim planovima i izazovima u radu, te budućim radovima na uređenju škole. Ravnateljica škole je potom provela gradonačelnika Zoričića i pročelnicu Sokolov kroz školu, različite kabinete i prostore koje koriste, gdje su se susreli s djelatnicima i porazgovarali s učenicima.

Škola je počela s radom 1958. godine. Najveća je i najstarija škola s posebnim programima u Istarskoj županiji, smještena u zgradi staroj 122 godine. Broj učenika raste te će uskoro imati 108 učenika u dobi od sedam do 21 godine života. Učenici dolaze iz cijele Istarske županije organiziranim prijevozom. Imaju državne prvake u svim sportovima u kojima se natječu, a sportskim i kulturnim aktivnostima integriraju učenike u stvarni život. Zadatak škole je pronaći talent učenika i razvijati ga, socijalizirati djecu i osvijestiti društvo da oni postoje, te da nas različitosti obogaćuju.

Ravnateljica OŠ Vidikovac Ana Bačić primila je gradonačelnika i pročelnicu Sokolov te s njima razgovarala o aktualnim temama, planovima i poteškoćama s kojima se škola susreće. Nakon razgovora, povela ih je u obilazak škole prilikom kojeg su pozdravili učenike pojedinih nižih i viših razreda, te s njima razgovarali u vrlo ugodnoj atmosferi.

Osnovna škola Vidikovac osnovana je 1969. godine. Škola ima i Područni odjel u Općoj bolnici Pula za učenike Istarske županije. U 2022./2023. školskoj godini školu pohađa 644 učenika raspoređenih u 27 razrednih odjela (13 u razrednoj nastavi i 14 u predmetnoj nastavi) s prosječno 24 učenika po razredu. U Školi pri bolnici formirana su četiri kombinirana razredna odjela (I. - II. razred, III. - IV. razred, V. - VI. razred, VII. - VIII. razred). U školi je, uz ravnateljicu, zaposleno je 68 učitelja, 3 stručna suradnika, te 14 djelatnika administrativno-tehničkog osoblja.

Ravnateljice obje škole su zahvalile gradonačelniku i pročelnici na posjeti te ih pozvale na ponovni dolazak i druženje s učenicima.

Gradonačelnik će ovaj tjedan još posjetiti OŠ - SE Giuseppina Martinuzzi Pula – Pola  i OŠ Kaštanjer.