Novosti

23/12/2022

Gradonačelnik Filip Zoričić: Želimo imati partnerski odnos s poduzetnicima

Gradonačelnik Filip Zoričić nastavio razgovore s predstavnicima pulskih poduzetnika

Gradonačelnik Filip Zoričić sa suradnicima i predstavnicima gradskih komunalnih poduzeća u Komunalnoj palači održao je još jedan sastanak s pulskim poduzetnicima na kojemu se razgovaralo o problemima poduzetnika koji posluju u centru grada.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Udruženja obrtnika Pula, HGK – županijske komore Pula, Udruge ugostitelja i novoosnovane Udruge poduzetnika grada Pule koji su iznijeli svoje poteškoće i izrazili želju da se u partnerskom odnosu s Gradom Pulom iznađe najbolje rješenje.

Kao najvažnije teme za razgovore istaknute su: komunalni red, otpad, parking, dostava i najam poslovnih prostora.

„Grad Pula želi imati partnerski odnos s poduzetnicima. Reda u gradu mora biti. Ima nekoliko tema koje smo otvorili. Saslušat ćemo vaše prijedloge, o njima ćemo raspraviti i vidjeti što možemo učiniti“, poručio je poduzetnicima gradonačelnik Filip Zoričić.

Namjera poduzetnika bila je ukazati na potrebu da se kroz gradske odluke nađe kompromisno rješenje koje će postepeno dovesti do toga da centar grada živi i radi dvanaest mjeseci u godini.

Zahtjevi poduzetnika odnosili su se na privremeno stavljanje van snage svih postupaka koji su u tijeku vezano uz terase, tende i reklame, donošenje odluka o zimskom paušalu za podeste, suncobrane i tende kada objekti ne rade, ukidanje povlaštenog parkiranja samo za stanare, vraćanje dostave na stari režim odnosno dozvola ulaska vozilima do 3,5 tona u periodu od 7 do 9 sati u starogradsku jezgru, revidiranje odluka o komunalnom redu, stimuliranje cjelogodišnjeg rada i ne sankcioniranje onih koji iz objektivnih razloga nisu u mogućnosti raditi cijelu godinu.

Na sastanku je dogovoreno da će se za svaku pojedinu temu organizirati tematski sastanak na kojem će se predstaviti trenutno stanje i moguća rješenja. Nastavak razgovora s pulskim poduzetnicima zakazan je za 27. prosinca 2022. godine.