Novosti

09/01/2023

U Kinu Valli svečano uručene studentske stipendije Grada Pule

U ponedjeljak, 9. siječnja 2023. u Kinu Valli gradonačelnik Pule Filip Zoričić uručio je stipendije studentima koji su udovoljili uvjetima za ostvarivanje prava na stipendiju Grada u akademskoj godini 2022./2023.

„Borite se za svoja prava kao mladi ljudi, želim vam da budete buntovni, da konstruktivno kritizirate, da se borite za svoje dostojanstvo i da mijenjate svijet i društvo na bolje, svatko iz svoje pozicije, bez obzira što ćete i gdje završiti. Želim vam da uspijete u životu, ali prije svih uspjeha, želim vam da budete dobri ljudi. Pula vas zove doma i bilo bi mi drago da se nakon studija vratite, da svoje bogatstvo i talente poklonite svome gradu. Budite građani, budite svoji, živite od realnosti svoga života i kad vam je teško, nasmijte se“, poručio je studentima gradonačelnik Zoričić.

Tijekom programa svečanog uručenja, prikazan je kratki motivacijski film Denzela Washingtona. Uz gradonačelnika je na svečanom uručenju sudjelovala i Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule.

Grad je 7. studenoga 2022. raspisao natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2022./2023, a po prvi puta je uveden elektronički sustav prijavljivanja (e-prijavnice).

Pravo na podnošenje zahtjeva imali su studenti koji prvi put upisuju akademsku godinu te su u prethodnom školovanju ostvarili prosjek ocjena najmanje 4,5 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi i najmanje 4,0 za svaku godinu obrazovanja u srednjoj školi ako su upisani na studij za zvanje koje je određeno kao deficitarno, studenti druge i treće godine s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj akademskoj godini i najmanje 3,5 na prethodnoj akademskoj godini studija za zvanje koje je Natječajem bilo određeno kao deficitarno, te studenti na diplomskom studiju s prosjekom od najmanje 4,0 na prethodnoj godini studija, odnosno zadnjoj godini preddiplomskog studija i najmanje 3,5 na prethodnoj godini za zvanje koje je određeno kao deficitarno.

Upravni odjel za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule proveo je bodovanje i rangiranje podnositelja zahtjeva za dodjelu stipendija Grada Pula redovnim studentima u akademskoj godini 2022./2023., sukladno Kriterijima za izbor korisnika stipendija Grada Pula koji su sastavni dio Pravilnika za dodjelu stipendija Grada Pule, a gradonačelnik je donio odluku o dodjeli stipendija kojom je određen broj i visina stipendije.

Ove godine pravo na stipendiju u iznosu od 600,00 kuna odnosno 79,63 eura ostvarilo je 254 studenata.