Novosti

10/01/2023

Prijemi za uspješne kulturnjake i sportaše

Gradonačelnik Filip Zoričić danas je u Komunalnoj palači ugostio domaćeg multi instrumentalistu, skladatelja i frontmena grupe Indivia Franka Krajcara koji je krajem 2022. godine izabran za predsjednika pulske podružnice Hrvatske glazbene unije.

Krajcar je izabran jednoglasno i na toj je funkciji zamijenio Natašu Petrić Tashu. Krajcar je, podsjetimo, dobitnik nagrade Status Hrvatske glazbene unije u kategoriji etno glazbala 2010., 2011., 2013. i 2018. godine.

Gitarijada, Ljetne jazz radionice, sudjelovanja na Međunarodnom danu glazbe i Svjetskom danu jazza samo su neki od programa koje je proteklih godina organizirala podružnica HGU, a Franko Krajcar već razvija i neke nove inicijative.

Pulska podružnica okuplja glazbenike iz Istre i broji 500-tinjak članova.

Pulski gradonačelnik u Gradskoj palači danas je primio i Alena Šehića, 16-godišnjeg Puljanina koji je bio jedini predstavnik hrvatske Wushu reprezentacije na 8. Svjetskom juniorskom Wushu prvenstvu održanom u Indoneziji prošloga mjeseca. Šehić je na spomenutom natjecanju osvojio sjajno treće mjesto, a u njegovoj pratnji na prvenstvu bili su trener Dean Putina te iranski trener Habib Bahmani Jouneghani kao član stožera hrvatske reprezentacije. Na današnjem prijemu kod gradonačelnika Šehiću se pridružio i trener Putina.

Gradonačelnik Zoričić je, uz čestitke mladom sportašu i njegovom treneru na osvojenom uspjehu, izrazio zahvalnost što su na najbolji mogući način promovirali Pulu. 

Junior Alen  Šehić došao je u pulski Hung Gar Wushu Kung Fu klub prije 6 godina, započevši sa natjecanjem u formama, ali je vrlo brzo prepoznat kao potencijal za kontaktne discipline. U protekle četiri 4 godine stekao je titule državnog prvaka u kontaktnim disciplinama Light Sanda i Tui Shou (gurajuće ruke), postao vicepravk Europe na Europskom prvenstvu održanom u Burgasu (Bugarska) u disciplini Light Sanda te prvak Europe u disciplini Tui Shou, a promjenom discipline iz lakog u full kontakt borbe, osvojio je balkansko zlato i u konačnici, na svjetskom prvenstvu, broncu.