Novosti

10/01/2023

Održan sastanak Upravnog odbora Zaklade za sport Grada Pule

U pulskoj Komunalnoj palači 10. siječnja 2023. godine održan je sastanak Upravnog odbora Zaklade za sport Grada Pule kojem su prisustvovali gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić, privremena upraviteljica Zaklade Ivana Sokolov, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule, Iva Burić, Goran Percan, Elvis Peršić, Anja Šegota i Enver Šeperović.

Gradonačelnik je čestitao svim članovima Upravnog odbora na odabiru u tijelo Zaklade za sport,  zaželio im uspješan rad na početku jedne nove, pozitivne gradske priče te im zahvalio na angažmanu i hrabrosti.

„Poanta je pronaći izvan proračunski novac za Zakladu. Uskoro ćemo potpisati ugovore o financiranju čime će se povećati budžet Zaklade. Dvije su svrhe: pomaganje talentiranih i vrhunskih sportaša i subvencioniranje plaća trenera“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Na sjednici se dogovorila daljnja procedura i hodogram rada: izrada Statuta, izrada Pravilnika, podnošenje zahtjeva za upis Zaklade u Registar zaklada, potpisivanje ugovora sa sponzorima i donatorima, te raspisivanje poziva za financiranje.

Upravnom odboru sada predstoji izrada Pravilnika kojim će biti propisani kriteriji, prioriteti i način dodjele sredstava Zaklade. Prvi nacrt Pravilnika očekuje se 1. veljače 2023. godine.

Po izradi Pravilnika, nadležnom tijelu podnijet će se zahtjev za osnivanje Zaklade kako bi Zaklada mogla započeti s obavljanjem djelatnosti.

Osnovnu imovinu Zaklade čine novčana sredstva Grada Pule u iznosu od 35.000,00 kuna koja trajno služi za ostvarivanje svrhe Zaklade, te sredstva koja će Zaklada steći prikupljanjem donacija članova podupiratelja Zaklade, prilozima domaćih i stranih fizičkih i pravnih osoba, te imovina iz drugih izvora. Dosad su obavljeni brojni razgovori s fizičkim i pravnim osobama koje su iskazale interes za donaciju Zakladi te će, po otvaranju računa u kreditnoj instituciji, svi iskazani interesi biti provedeni kako bi Zaklada stekla vrijednu imovinu za pomoć sportašima na području Grada Pule.