Novosti

11/01/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio višestruko nagrađivanog autora Nenada Stojkovića

Gradonačelnik Filip Zoričić 11. siječnja 2023. godine primio je u pulskoj Komunalnoj palači višestruko nagrađivanog pulskog autora Nenada Stojkovića te mu čestitao na osvajanju nagrade za njegov roman Vatrena vila - Legenda Mile Gojsalić.

Nenad Stojkovića pobjednik je književnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir. Nagrađen je novčanom nagradom u iznosu od deset tisuća kuna, a njegov je roman Vatrena vila objavljen u sunakladništvu Gradske knjižnice Kaštela i izdavačke kuće Bošković iz Splita.

Nagrađivani autor ističe da je želio da roman bude uzbudljiv i jezično razumljiv svima, a cilj mu je popularizirati hrvatsku povijest, što je pokušao preko glavne junakinje njegovog romana Mile Gojsalić.

Nenad Stojković je rođen u Puli. Magistar edukacije Povijesti i Engleskog jezika, prevoditelj i tekstopisac. Nagrađivan je i objavljivan na natječajima za kratku priču u više literarnih žanrova: Istrakonovom natječaju u Pazinu, Natječaju za kratku priču Književnog kruga Karlovac, Natječaju za kratke priče na eng. jeziku Kultivator u Rijeci, Freaky Friday natječaju za horor priču u Zagrebu, Kratka priča-satira u Čazmi, Iskopane priče u Poreču, Kratka priča-satira u Čazmi.

U studenom 2021. godine objavljen je  njegov roman prvijenac Plamen u bezdanu u izdanju Artikulacija iz Koprivnice te je rasprodan do jeseni 2022. godine. Nagrađena Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić njegov je drugi roman objavljen u sunakladništvu Gradske knjižnice Kaštela i izdavačke kuće Bošković iz Splita.

Pulska premijerna promocija romana Plamen u bezdanu i Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić održat će se u Dnevnom boravku Rojca 1. veljače 2023. godine u 18 sati.