Novosti

11/01/2023

Uskoro otvorenje novoizgrađenog dječjeg igrališta na Velom Vrhu

Novoizgrađeno dječje igralište u Zahtilinoj ulici na Velom Vrhu uskoro će otvoriti svoja vrata najmlađima. Naime, radovi na njegovoj izgradnji, koji su započeti u rujnu prošle godine, dovršeni su već krajem prosinca, a obuhvatili su čišćenje terena, orezivanje grana stabala, montažu ograde i izvođenje betonskog platoa te izradu i uređenje staza na kojima su na gumenoj podlozi postavljena igrala za djecu, podijeljena po uzrastu.

U parku/igralištu nalaze se tri igrala za dob od 2 do 8 godina (velike gumene životinje), četiri tipska igrala za dob od 5 do 12 godina (igrala/sprave za balansiranje, održavanje ravnoteže) te urbana i popratna oprema poput klupa i koševa za smeće.

Trenutno je u tijeku pregled okončanih radova i proces utvrđivanja sigurnosti njegova korištenja.

Predmetno igralište, čija je izgradnja bila obuhvaćena Programom građenja komunalne infrastrukture za 2022. godinu, prostire se na površini od cca 1.200 m2 i to na zemljištu u vlasništvu Župe Krista Spasitelja koja je isto zemljište sporazumom prepustila Gradu na korištenje i upravljanje u svrhu izgradnje igrališta. Novi park/igralište smješteno je na padini u borovoj šumi južno od Osnovne škole Veli Vrh te je u potpunosti uklopljeno u postojeći okoliš čineći s njime skladnu cjelinu.

Vrijednost radova, čiji je izvođač bila tvrtka Stribor oprema d.o.o. Bilje, iznosi 758.133,40 kn bez PDV-a, odnosno 947.666,75 kn s PDV-om. Nadzor radova proveo je Triptih d.o.o. Pula, tvrtka koja je ujedno bila i projektant ovog igrališta.

O službenom otvorenju novog dječjeg igrališta na Velom Vrhu, koje će uslijediti po okončanju svih procedura kojima će se utvrditi sigurnost njegova korištenja, Grad Pula će pravovremeno obavijestiti javnost.