Novosti

12/01/2023

Objavljena Konačna lista reda prvenstva za kupnju POS-ovih stanova

Gradonačelnik Grada Pule Filip Zoričić je na temelju Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Pule nakon odlučivanja po Prigovorima, a na prijedlog Povjerenstva za utvrđivanje Liste prvenstva za kupnju stana po Programu društveno poticane stanogradnje, utvrdio Konačnu listu reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu i Popis zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu.Lista i popis zahtjeva objavljeni su 12. siječnja 2023. godine na oglasnoj ploči i mrežnim stranicama Grada Pule, te mrežnim stranicama Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.

Po objavi Javnog poziva podnijeto je 382 zahtjeva od kojih je 318 ispunjavalo uvjete iz javnog poziva te su bili uvršteni na privremenu listu reda prvenstva, dok 64 zahtjeva nije ispunjavalo uvjete iz javnog poziva te su bili uvršteni na prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva.

U propisanom je roku uloženo ukupno 54 prigovora, od čega je 35 prigovora uloženo na privremenu listu reda prvenstva te je njih 20 usvojeno. Na prijedlog popisa zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva uloženo je 19 prigovora koji nisu usvojeni.

Po objavi lista, Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama preuzima vođenje postupka projektiranja, izgradnje i prodaje stanova iz Programa društveno-poticane stanogradnje.

Odluku o Konačnoj listi reda prvenstva za kupnju stanova iz programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu-Pola, Konačnu listu reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu i Popis zahtjeva neuvrštenih na listu reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje za Grad Pulu možete pronaći ovdje.