Novosti

12/01/2023

Nastavak uređenja parka Nimfej kod Karoline

Grad Pula u suradnji s trgovačkim društvom Pula Herculanea nastavlja s radovima na uređenju parka Nimfej u neposrednoj blizini parkinga Karolina. Radovi će se izvoditi uz stručni arheološki nadzor, a sukladno projektu koji je izradila tvrtka URBIS 72 d.o.o.

Naime, prva faza radova izvedena je 2019./2020. instaliranjem podne dekorativne rasvjete od strane tvrtke Zanitel d.o.o. te su radovi, s obzirom na poznate okolnosti uvjetovane pandemijom COVID 19, privremeno obustavljeni.

Provedenom javnom nabavom tvrtke Pula Herculanea d.o.o., radove na uređenju hortikulturnog dijela i sustava za zalijevanje, dobila je tvrtka Floreo d.o.o. iz Osijeka. Vrijednost radova je 438.859,20kn + PDV, a rok izvođenja je 45 kalendarskih dana od uvođenja u posao.

Radovi će obuhvatiti postavljanje parkovnih rubnjaka, a pritom će se sačuvati sva stabla koja se u parku nalaze (crnika, tisa, cedar). Posadit će se i živa ograda od fotinije prema parkingu Karolina. Što se tiče ukrasnog bilja, tu će biti abelija, patuljasti tobirovac i lonicera. Ovakvo uređenje zasigurno će dati dodatnu vrijednost ovom posjećenom gradskom parku.