Novosti

12/01/2023

Izjava gradonačelnika Filipa Zoričića nakon konferencije za medije IDS-ovog vijećnika Marina Lerotića

„Dao sam nalog da se cijeli predmet provjeri i utvrdio sam da, od svega što je kolega Lerotić izgovorio danas, jedino što je istina je to da je mišljenje županijskog procjeniteljskog povjerenstva sadržavalo primjedbe i to primjedbe koje su se odnosile na proceduru, nikako na cijenu. Vještak je potom dodatno obrazložio svoje postupanje i nije postojalo nesuglasje oko cijene, naprotiv, da je vještak prvotno postupio onako kako je to reklo procjembeno vijeće, cijena bi bila značajno niža. Postojale su tri neovisne procjene i tu odstupanja nema, tako da taj dio priče kao i priča o provizijama, pada u vodu.

No, procedura je procedura, kao i transparentnost. Svi traženi dokumenti su trebali biti dostavljeni neovisno tko ih tražio. Istina je da je pročelnik na sjednici u obrazloženju rekao da županijsko procjembeno vijeće nije imalo primjedbi na elaborat, a neovisno o tome što se primjedba ne tiče cijene, ta izjava ne odgovara istini.

Tko o čemu IDS o provizijama. Lerotić koji je uzeo doma hladnjak iz gradske firme mene poziva za hrabrost, dok se skriva iza saborskog imuniteta, ali nebitan je IDS, bitna je imovina grada i zakonitost našeg postupanja. Sve će biti odrađeno prema zakonu, ispravljeno sve što treba, nova licitacija, nitko sretniji od mene da na kraju bude i veća cijena, a odluka na vijećnicima. Odluke o prodaji imovine trebaju biti posebno kvalitetno i transparentno pripremljene, a to je odgovornost pročelnika ili ljudi iz odjela i o tome ću vas izvijestiti sljedećeg tjedna“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.