Novosti

13/01/2023

Sutra započinju pripremne radnje za početak izgradnje prve garažne kuće u Puli

Na Marsovom polju sondiranje terena na kojem se planira izgradnja prve parkirne kuće

U subotu, 14. siječnja 2023. godine, započinju pripremne radnje za početak izgradnje prve garažne kuće u Puli. Riječ je o garažnoj kući na Marsovom polju, značajnom projektu čijim bi dovršetkom građanima Pule trebalo biti na raspolaganju oko 340 novih parkirnih mjesta.

Pripremne radnje predviđaju sondiranje terena za gradnju kako bi se utvrdilo njegovo stanje te pristupilo daljnjim fazama rada. Geomehanički radovi na Marsovom polju započet će sutra u 8:00 sati i trajat će narednih nekoliko dana. Tijekom radova na sondiranju terena parkiralište će biti zatvoreno, a građanke i građani mogu koristiti parkiralište Marsovo polje 2.

Na zahtjev investitora, trgovačkog društva Pula Parking, pokrenuta je izrada idejnog rješenja za izgradnju garažne kuće na širem prostoru postojećeg parkirališta kod zgrade Croatia osiguranja u Puli. Prva garažna kuća u Puli zamišljena je kao montažna armirano-betonska konstrukcija čija će bruto površina građevine iznositi 15.550 četvornih metara.

Ovisno o dobivenim rezultatima sondiranja terena, u garažnoj kući, koja će biti raspoređena na više etaža, predviđena su okomita parkirna mjesta, a u prizemlju bi se smjestila većina poslovnih prostora. Na sjevernom dijelu zadnje etaže bit će smješten i ugostiteljsko – uslužni objekt. Površina poslovnih prostora iznosi oko 15 posto ukupne površine. Na krovu objekta te dijelu južne i zapadne fasade predviđena je izgradnja fotonaponske elektrane.

O svim detaljima ovog značajnog projekta Grad Pula pravovremeno će informirati javnost.