Novosti

16/01/2023

Jedriličarski klub Uljanik pobjednik Monaco Optimist Team Race-a 2023. godine

Ekipa iz Jedriličarskog kluba Uljanik Deep Blue Edi Jurman, Ema Grabar, Ivano Kaić i Matteo Matković predvođeni trenerom Dariom Klibom vratila se sa svog drugog nastupa u Kneževini Monako sa zlatom!

Predivna četiri zimska dana dozvolila su organizatorima odraditi cijeli zamišljeni program na 13. izdanju Monaco Optimist Team Race-a. U Monaku je odjedreno 120 dvoboja u sistemu Round robin svaki protiv svakog gdje je 16 ekipa iz cijelog svijeta imalo prilike boriti se za ulazak u četvrtfinale.

Pulski jedriličari su odmah od početka pokazali da nisu slučajno prvaci Hrvatske već četvrtu godinu za redom u ovoj disciplini. Po srednjem i laganom vjetru od 5 do 12 čvorova uspjeli su u Round robinu zauzeti ukupno 2. mjesto i 12 pobjeda te su time ostvarili pravo nastupa u četvrtfinalu protiv danskog kluba Faaborg protiv kojeg su upravo upisali i zadnju pobjedu iz Round robina.

U četvrtfinalnim dvobojima američka je reprezentacija svladala finski klub Helsingfors sa 2:0 i kao prva se plasirala u polufinalne dvoboje. U drugom četvrtfinalnom dvoboju bilo je malo napetije. Reprezentacija Malte povela je s 1:0, španjolski klub Cambrils izjednačio je na 1:1, da bi se na kraju pobjedom u trećem dvoboju kvalificirao u polufinale protiv američke reprezentacije. U trećem četvrtfinalnom dvoboju švedski klub KSSS je očekivano uvjerljivo svladao domaćine iz Monaka rezultatom 2:0. Naša četvorka s Bunarine je u posljednjem četvrtfinalnom dvoboju uvjerljivo upisala još dvije pobjede protiv danskog kluba Faaborg i tako se kvalificirala u polufinale protiv švedskog KSSS kluba.

U polufinalnim dvobojima španjolski klub Cambrills poveo je 1:0 protiv reprezentacije SAD-a, koja je odmah uzvratila uvjerljivo s dvije pobjede za ulazak u finale. U drugom polufinalnom dvoboju Jedriličarski klub Uljanik Deep Blue uvjerljivo je upisao još dvije pobjede protiv švedskog kluba KSSS i s time osigurao reprizu prošlogodišnjeg finala protiv reprezentacije SAD-a.

U finalu je američka reprezentacija povela sa 1:0 prednosti da bi nakon pauze u slijedeća dva dvoboja JKU Deep Blue upisao dva boda na svoju stranu i tako postao pobjednik Monaco Optimist Team Race-a 2023. godine!

Konačni poredak Monaco Optimist Team Race-a 2023.:

1. JK Uljanik Deep Blue Hrvatska

2. US National Team

3. Cambrils team

4. KSSS team

Gradonačelnik Filip Zoričić uputio je čestitku zlatnim jedriličarima zaželivši im još puno uspjeha u njihovim daljnjim natjecanjima.