Novosti

17/01/2023

Održan online radni sastanak predstavnika Grada Pule, UNICEF-a Hrvatska i tvrtke Infobip

Danas je održan online radni sastanak na kojemu su sudjelovali gradonačelnik Pule Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov te predstavnice UNICEF-a Hrvatska Ana Dautović, Đurđica Ivković, Marijana Grubeša i Žana Hinek i predstavnici tvrtke Infobip Matea Luković Rikato, Tihana Tea Mušica i Giuseppe Perrone.

Tema sastanka bila je potencijalna buduća suradnja Grada Pule, UNICEF-a Hrvatska i tvrtke Infobip, a vezano za projekte Grada oko izgradnje i uređenja parkova među kojima se ističe inkluzivni Park grada Graza čije je idejno rješenje predstavila pročelnica Sokolov. Idejno rješenje izrađeno je u suradnji s Dnevnim centrom za rehabilitaciju Veruda – Pula koji je dao svoje stručne prijedloge

Pročelnica Sokolov je pojasnila da je cilj budućeg izgleda Parka grada Graza povezivanje njegovog funkcionalnog i reprezentativnog dijela koje bi bilo inkluzivno, odnosno dostupno svim njegovim posjetiteljima. Prezentirajući koncept idejnog rješenja parka, Sokolov se dotaknula i senzornih uređaja čija bi tematika i realizacija mogla biti predmet zajedničke suradnje Grada i ostalih sudionika današnjeg sastanka.

Đurđica Ivković, voditeljica Odjela za rani razvoj djece pri UNICEF-u Hrvatska, pohvalila je projekt Parka grada Graza istaknuvši da inkluzivnim pristupom Grad Pula iskazuje ciljano promišljanje o djeci i mladima s teškoćama.

Osim projekta Parka grada Graza, kojeg je gradonačelnik Zoričić najavio u sklopu značajnog projekta tematskog uređenja gradskih parkova, bilo je govora i o budućem pokretanju projekta znanstvenog parka Nikole Tesle, njegovim idejnim rješenjima i prijedlozima, a o čijim će detaljima Grad Pula pravovremeno informirati javnost.