Novosti

17/01/2023

Novi ciklus vježbi čitanja za učenike prvih i drugih razreda u Gradskoj knjižnici

Gradska knjižnica i čitaonica Pula organizira novi ciklus vježbi čitanja za učenike prvih i drugih razreda osnovnih škola koji imaju poteškoće u čitanju.

Vježbe će se održavati na Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice i to utorkom za prvašiće i četvrtkom za učenike drugih razreda. Oba dana termin radionica je u 17 sati.

Planirani početak prve radionice je u utorak, 31. siječnja za prvašiće odnosno četvrtak, 2. veljače za učenike drugih razreda. Provođenje radionica planirano je do kraja ove školske godine.

Radionice se sastoje od jezičnih igara, vježbi pažnje i pamćenja te vođenog čitanja uz vježbe razumijevanja pročitanog, a pripremaju se uz pomoć kvalitetne stručne literature iz područja govora, jezika i izražavanja.

Trajanje pojedine radionice je 45 – 60 minuta. Sudjelovanje na radionicama se ne naplaćuje, a uvjet za njihovo pohađanje je članstvo Gradske knjižnice i čitaonice Pula.

Prijave za sudjelovanje su obavezne zbog ograničenog broja polaznika. Prijave su moguće osobno na Dječjem odjelu Središnje knjižnice, putem telefona na broj 052/300-405 ili na e-mail djecji.odjel@gkc-pula.hr.

Grupa učenika, koja od rujna pohađa vježbe čitanja u Dječjoj knjižnici, nastavlja s radom u dosadašnjem terminu i to petkom u 17 sati.