Novosti

18/01/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić s mladima i korisnicima Sportskog centra Pattinaggio

Gradonačelnik Filip Zoričić je sa suradnicama iz Upravnog odjela za društvene djelatnosti mlade 18. siječnja 2023. godine u Komunalnoj palači održao sastanak s predstavnicima Studentskog zbora, Udruge Zum Volonterskog centra Istra i Kluba mladih Pula.

Teme sastanka bile su Centar za mlade, Ulica mladih i stipendije te su mladima iznesene početne zamisli koje će se na idućim sastancima uz sudjelovanje i Savjeta mladih Grada Pule razrađivati.

„Razgovarajmo o temama budućnosti mladih, zapošljavanju mladih, kulturi, sportu, stipendijama, ljudskim pravima, nejednakostima u društvu, pomoći starijim osobama, volontiranju, slobodi. Budite konstruktivno kritični. Poštujem to što radite i vas iznimno poštujem“, poručio je gradonačelnik Zoričić mladima rekavši da mogu računati na pomoć Grada Pule.

Predstavnici Grada mlade su zatražili za pomoć te ih potakli da se svojim prijedlozima i razmišljanjima uključe u stvaranje Centra za mlade i sadržaja za mlade.  

Dogovoreno je da će se voditi primjerima dobre prakse te se planira potpisati Sporazum o suradnji svih dionika koji će zajedno osmišljavati sadržaje i kreirati aktivnosti za mlade.

Gradonačelnik Zoričić sastao se danas i s direktorom trgovačkog društva Pula Sport Mariom Peruškom, tajnikom Sportske zajednica Grada Pule Brankom Uležićem i korisnicima Sportskog centra Pattinaggio, odnosno predstavnicima Judo kluba Istarski borac, Košarkaškog kluba Pula, Odbojkaškog kluba Pula i Koturaljkaškog kluba Uljanik.

Razgovaralo se o budućnosti Pattinnaggija, izgradnji nove sportske dvorane, potrebi saniranja sanitarnih čvorova kao i terminima za treninge.

„Pattinaggio je jedan od identiteta grada i doista zaslužuje primjeren izgled. Ubrzo imam na tu temu sastanak u ministarstvu turizma i doista očekujem konkretne zaključke“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Kao jedan od prihvatljivih modela za dodatni prostor za treniranje Sportska zajednica predlaže i trodijelnu, polivalentnu (polumontažnu) dvoranu koja bi se postavila iza nekadašnje Stande u naselju Šijana i imala bi 300 sjedećih mjesta, svlačionice i primjerenu podlogu.

Uz gradonačelnika Zoričića sastanku je prisustvovala i nadležna pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov.