Novosti

25/01/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić u Ministarstvu turizma i sporta i MORH-u razgovarao o razvoju grada Pule

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić u Ministarstvu turizma i sporta razgovarao je s resornom ministricom Nikolinom Brnjac o razvoju grada Pule kroz obnovu turističke i sportske infrastrukture.

Gradonačelnik je prezentirao ministrici plan razvoja sportsko-rekreacijske zone Marsovo polje, stanje sportske dvorane Pattinaggio, projekt izgradnje istočne tribine stadiona Aldo Drosina i izvijestio o ulaganjima u sportsku infrastrukturu u našem gradu, koja je u tijeku.

Također, bilo je riječi o potrebi razvoja Pule kroz zdravstveni i visokokvalitetni turizam.

Ministrica Brnjac i gradonačelnik Zoričić složili su se da je sada prilika za iskoristiti europska sredstva i usmjeriti ih, ne samo na infrastrukturu, nego i na edukaciju djece i mladih o potrebi zdravog načina života.

Na sastanku u Ministarstvu obrane s ministrom Mariom Banožićem gradonačelnik Zoričić otvorio je temu stanja vojnih objekata na prostoru Pule.

Tom se prigodom razgovaralo o vojarni Vladimir Gortan, strelištu na Valdebeku i Domu hrvatskih branitelja s intencijom da se navedeni prostori urede, obnove za kulturne i sportske programe, programe za mlade i socijalno poticano stanovanje.