Novosti

26/01/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić obišao radove na izgradnji i uređenju igrališta, parkova i sportskih terena

U četvrtak, 26. siječnja 2023. godine gradonačelnik Pule Filip Zoričić obišao je lokacije na području grada na kojima se trenutno izvode radovi ili je njihovo izvođenje dovršeno, od uređenja dječjih igrališta, parkova do sportskih terena.

U sklopu posjeta Pula Sportovim objektima gradonačelnika je dočekao direktor Mario Peruško sa suradnicima te predstavnici izvođača radova iz tvrtke Maxmar koji su kazali kako se radovi na zamjeni atletske staze na vanjskim dijelovima sportskih građevina namjeravaju okončati do kraja siječnja, dok će umjetni travnjak biti uređen do nadolazećeg vikenda kada se na Gradskom stadionu Aldo Drosina odigrava prvoligaška utakmica.

Premda još uvijek nije izvršna primopredaja gradilišta na SRC Veruda, uz suglasnost izvođača radova, omogućeno je korištenje dovršenog atletskog borilišta za sportske klubove kako u svojim sportskim pripremama ne bi izgubili i siječanj. Za građane i atletičare rekreativce atletsko borilište bit će otvoreno nakon primopredaje radova.

Na atletsko borilište ugrađena je vodonepropusna sportska podloga iz dva sloja, a u atletsku stazu ugrađen je Smart Track sustav koji će omogućiti rekreativcima i natjecateljima točno mjerenje vremena i prolaza prilikom uporabe borilišta uz pametni telefon ili korištenjem specijalnih prsluka za mjerenje vremena.

Na pomoćnim terenima naručene su nove konstrukcije za košarku, zamijenjeni asfaltni slojevi ispod podloge, izvršeni nepredviđeni radovi zamjene odskočnih daski na zaletištima, reparacija jame s vodenom zaprekom, zamijenjen je dio odvodnih kanalica, proširen dio s pijeskom.

Tijekom veljače, u planu je i nabava startnih blokova i prepona za trening kako bi se čim prije mogla organizirati natjecanja, treninzi i pripreme sportaša.

Cijena radova iznosi 567 tisuća eura, a izvođač Maxmar jamči za izvedene radove na rok od 114 mjeseci od dana primopredaje radova.

Poligon za igru, kao dio kompleksa na Gradskom stadionu Aldo Drosina je već u uporabi, dovršetak pomoćnog terena očekuje se do nadolazećeg vikenda, dok bi se primopredaja radova realizirala tijekom idućeg tjedna.

Za umjetne travnjake osigurano je sufinanciranje Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 106 tisuća eura, a ukupni radovi zamjene umjetnog travnjaka na poligonu za igru i pomoćnom terenu procjenjuju se na 364 tisuće eura.

U sklopu obilaska Parka Nimfej direktor Herculanee Robi Fuart rekao je kako radovi obuhvaćaju postavljanje rubnjaka, a pritom će se sačuvati sva stabla koja se u parku nalaze (crnika, tisa, cedar) te će se posaditi i živa ograda prema parkingu Karolina kao i ukrasno bilje. Trenutno je u tijeku izvođenje zemljanih radova. Vrijednost investicije je  60 tisuća eura bez PDV, a dovršetak radova očekuje se sredinom travnja.

Grad Pula ove godine dobit će još jedan park i to na plaži Hidrobaza. Zahvaljujući nedavno dobivenim sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u iznosu od 160 tisuća eura, zelena oaza na omiljenom pulskom kupalištu dobit će novih 212 stabala, 608 sadnica visokog grmlja te 362 sadnice srednje visokog grmlja. Planira se sadnja i na dijelovima uz plavu šetnicu na već uređenom dijelu kupališta u sklopu projekta uređenja te plaže započetom 2016. godine.

Ovih dana privode se kraju radovi na izgradnji dječjeg igrališta na Velom Vrhu u neposrednoj blizini tamošnje osnovne škole. U sklopu radova, vrijednih gotovo 133 tisuće eura s PDV, uz čišćenje terena i orezivanje grana stabala, napravljen je betonski plato, antistresna podloga, postavljena su igrala za djecu i montirana je pripadajuća ograda.

Uz gradonačelnika Zoričića, na današnjem obilasku radova bila je p.o. pročelnica Upravnog odjela za komunalni sustav i upravljanje imovinom Anja Ademi i pomoćnik pročelnice Igor Bukarica.