Novosti

27/01/2023

Nenad Stojković u Dnevnom boravku Rojca

U srijedu, 1. veljače u 18 sati, u Dnevnom boravku Rojca održat će se Književna večer u Dnevnom, jedan od programa koji se realiziraju u Dnevnom boravku Društvenog centra Rojc. Gost prve ovogodišnje Književne večeri u Dnevnom bit će Nenad Stojković, nagrađivani autor povijesnog romana „Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić“.

Riječ je o romanu koji je pobjednik književnog natječaja Gradske knjižnice Kaštela za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman Knez Trpimir, na natječaju koji se objavljuje s ciljem poticanja stvaralaštva na teme iz hrvatske povijesti. Roman prikazuje priču o Mili Gojsalić u novom svjetlu i skrojen je da publiku poveže s njenim nevjerojatnim nasljeđem.

Puljanin Nenad Stojković, nakon matematičko-prirodoslovne gimnazije nastavlja školovanje na Universita degli Studi di Bologna i riječkom Sveučilištu. Magistar je edukacije povijesti i engleskog jezika, prevoditelj i tekstopisac te višestruko nagrađivan na brojnim književnim natječajima za kratke priče.

U studenome 2021. godine objavljen je njegov roman prvijenac pod nazivom „Plamen u bezdanu“, a nagrađena „Vatrena vila – Legenda Mile Gojsalić“ njegov je drugi roman.

Programi u Dnevnom boravku realizirani su sredstvima Ministarstva kulture i medije Republike Hrvatske i Zaklade Kultura nova.