Novosti

30/01/2023

Supervizijsko – mentorski susret na temu Građanskog odgoja i obrazovanja

Nakon nekoliko mjeseci provedbe Građanskog odgoja i obrazovanja u osnovnim školama čiji je osnivač Grad Pula, izv.prof.dr.sc. Marina Diković s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti i doc.dr.sc. Marlena Plavšić s Filozofskog fakulteta Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, održat će supervizijsko – mentorski susret s učiteljima uključenima u provedbu programa Građanskog odgoja i obrazovanja. Susret će se održati 13. veljače 2023., s početkom u 13 sati, u prostoru Osnovne škole Veli Vrh.

Voditeljice susreta Marina Diković i Marlena Plavšić već duže vrijeme se bave Građanskim odgojem i obrazovanjem vodeći kolegij Odgoj i obrazovanje za ljudska pravaunutar kojeg se provodi i GOO.

Cilj ovog susreta je razmjena iskustava u provedbi Građanskog odgoja i obrazovanja kroz primjere dobre prakse i isticanje benefita od njegove provedbe u odgojno-obrazovnim ustanovama. Tijekom susreta će učitelji, koji su u svojim matičnim osnovnim školama predavači sadržaja GOO, također moći međusobno podijeliti izazove i probleme s kojima se susreću kroz njegovo provođenje.

Građanski odgoj i obrazovanje izvannastavni je sadržaj za učenike petih razreda osnovnih škola i kao takav ne podliježe ocjenjivanju, već je usmjeren na praćenje napretka učenika. Grad Pula uveo je ove školske godine GOO u odgojno-obrazovne ustanove čiji je osnivač. Učenici petih razreda, prateći sadržaj Građanskog odgoja i obrazovanja, uče o društvenim, pravnim, ekološkim, političkim, kulturološkim, ekonomskim, gospodarskim i drugim temama.