Novosti

30/01/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić u Komunalnoj palači održao radni sastanak s predsjednicom DAI-SAI Bredom Bizjak

Gradonačelnik Pule Filip Zoričić održao je danas u Komunalnoj palači radni sastanak s predsjednicom Društva arhitekata Istre Bredom Bizjak.

„Današnji sastanak predstavlja nastavak suradnje Grada Pule i Društva arhitekata Istre, za koju se nadamo da će donijeti dobrobit Gradu Puli i svim našim građankama i građanima“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Arhitektica Breda Bizjak potvrdila je da DAI-SAI nastavlja suradnju s radnom skupinom.

Podsjetimo, 17. siječnja je u Gradu Puli održan sastanak sa stručnom skupinom DAI-SAI koji čine arhitekti Breda Bizjak, Leonid Zuban i Emil Jurcan, a na kojemu se između ostaloga razgovaralo na temu izmjena i dopuna prostornih planova (PPUG, GUP).

Arhitektima su prezentirane dosad provedene aktivnosti, uključujući i javni poziv za dostavu inicijativa za izmjene i dopune planova, kao i podaci koji su tijekom poziva zaprimljeni te analiza njihovih ranije zaprimljenih prijedloga. Time se stvorila podloga za pripremu ciljeva u Odlukama o izradi izmjena planova koja se namjerava uputiti u javno savjetovanje prije upućivanja Gradskom vijeću na donošenje.

Stručna skupina upoznata je i s dosad izrađenim stručnim elaboratima, kao i onima čija je izrada pokrenuta, a donošenje se očekuje tijekom procesa izmjene planova na kojima će se temeljiti daljnje aktivnosti pri izradi izmjena i dopuna planova.

Grad Pula očekuje nastavak suradnje s DAI-SAI i na budućim projektima, o čemu je radna stručna skupina upoznata na ranije održanim sastancima.