Novosti

02/02/2023

Čestitka gradonačelnika dobitnici nagrade Ministarstva znanosti i obrazovanja Nataši Ilić Agatić

Profesorica pulske Osnovne škole Kaštanjer Nataša Ilić Agatić je od Ministarstva znanosti i obrazovanja dobila godišnju Nagradu Ivan Filipović za 2021. godinu u području osnovnog školstva. Tim povodom gradonačelnik Filip Zoričić uputio joj je čestitku koju prenosimo u cijelosti:

Poštovana,

U ime Grada Pule i svoje osobno čestitam Vam na dobivenoj godišnjoj Nagradi Ivan Filipović za 2021. godinu u području osnovnog školstva.

Djelatnici u školstvu najzaslužniji su za funkcioniranje sustava obrazovanja i Vaš predan profesionalni rad bit će vidljiv kroz brojne buduće generacije. Svojim ste radom doprinijeli i unaprjeđivanju i praćenju odgojno – obrazovne djelatnosti objavljujući tekstove u stručnim glasilima i sredstvima javnog priopćavanja, implementaciji zavičajne nastave u osnovnim školama promičući povijesne činjenice i vrijednosti te suradnjom s lokalnom zajednicom i učenicima dali značajan doprinos projektima u kojima ste sudjelovali.

Svjestan sam da su izazovi koji se stavljaju pred odgojno-obrazovni sustav svakim danom sve veći i da se od Vas traži sve više vještina, kompetencija i zalaganja.

Poučavati i motivirati za učenje jedan je najtežih puteva, zvanja i zanimanja, ali zato izaziva ponos i sreću zbog prilike za sudjelovanjem u odrastanju novih naraštaja kada im ujedno nesebično prenosite znanje.

Obrazovanje pokreće svijet i zato budite svjesni toga u nadi i motivu da doista djeci i mladima ostavljamo bolju budućnost i zemlju znanja.

GRADONAČELNIK

dr.sc. Filip Zoričić, prof.