Novosti

03/02/2023

Čitateljski klubovi Gradske knjižnice i čitaonice Pula

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula djeluju tri čitateljska kluba. Riječ je o čitateljskim klubovima za odrasle Le Booki Svjetski putnikte onome za učenike viših razreda osnovnih škola Sretna knjiga.

Članovi Čitateljskog kluba Le Booksusreću se posljednjeg petka u mjesecu i namijenjen je svima koji su zainteresirani za druženje te promišljanja, između ostaloga, o važnosti književnosti u društvu. Čitateljski klub Svjetski putnikokuplja ljubitelje putopisa, memoara ljudi iz raznih dijelova svijeta te romana smještenih u neobičnim i egzotičnim krajevima.

Odjel za djecu i mlade Središnje knjižnice u Mjesecu hrvatske knjige 2021. godine pokrenuo je Čitateljski klub za djecu Sretna knjigas ciljem poticanja djece na razvijanje čitateljskih vještina i navika, ali i druženje.

Čitateljski klubovi susreću se jednom mjesečno, pod vodstvom moderatorica, knjižničarki iz Knjižnice, kako bi kroz opuštene i neformalnu komunikaciju razmjenjivali dojmove o pročitanim knjigama, stavove i iskustva, te razgovarali o fabuli, likovima te njihovim postupcima i odnosima što, iz čitateljske perspektive, nerijetko vodi do zanimljivih rasprava. Naslovi koje će klubovi čitati odabiru se prema dogovoru odnosno prijedlozima knjižničara/moderatora ili članova.

Dobrobiti priključivanja čitateljskim klubovima su višestruke, a uvjet za pristupanje novih članova je članstvo u Knjižnici.

Svi zainteresirani mogu se javiti osobno na odjelima beletristike ili Odjelu za djecu i mlade Središnje knjižnice, na e-mail adrese beletristika@gkc-pula.hri djecji.odjel@gkc-pula.hrte brojeve telefona 052/300-406 i 052/300-405.