Novosti

06/02/2023

Organiziran prvi program u sklopu Pulskog karnevala

Turistička zajednica grada Pule, uz pokroviteljstvo Grada Pule, protekle je subote, 4. veljače, organizirala prvi program u sklopu Pulskog karnevala.

Uz mnoge istaknute i djeci zanimljive izvođače, program su započeli članovi šarenog društva Udruge Birikina Pula u Veselom karnevalskom autobusu. Ovom prigodom Pulapromet je ustupio svog vozača i autobus u kojem su se odvijale predstave u pet jutarnjih termina.

Članovi Udruge Birikina Pula odigrali su priču čiji likovi balerina Albina, Il Dottore i Harlekin-birikin dolaze iz stare Venecije te se pripremaju za Krabuljin ples. Djecu u autobusu posebno je veselila interakcija likova i mogućnost da sudjeluju u priči „na četiri kotača" te je svih pet besplatnih vožnji bilo dupkom popunjeno, za što je bila potrebna prethodna rezervacija karata u uredu TZ Pula.

Pri izlasku iz autobusa na stanici Giardini, djecu i roditelje je dočekao Veseli čarobnjak koji ih je uputio prema Trgu Portarata gdje se odvijao program Karnevalsko čarobiranje mađioničara Stefana i oslikavanje lica Rozi make up-a.

Kako bi mogle osvojiti nagradu skriveno blagou Turističkoj zajednici na Forumu, male maškare trebale su sakupiti najmanje četiri pečata na letku programa koji je bio dostupan na lokacijama gdje se odvijao program.

Uz Čarobnjakovu družinu, nastavilo se dalje s Trga Portarata prema Parku grada Graza gdje su sve male maškare prošle poduku iz glume u organizaciji Teatra Naranče. Tu su naučili kako se ponašaju superjunaci i prave princeze.

Uz lijepo vrijeme, manifestacija je bila izuzetno dobro posjećena te je malim Princezama, Vješticama, Batmanima, Spidermanima, Kaubojima, Klaunovima, Policajcima, Elsama i Anama te ostalim junacima iz crtanih filmova podijeljeno 500-tinjak slatkih nagrada te limitirani broj ulaznica za besplatnu predstavu tjedan dana kasnije „Priče iz čarobne kutije“ u izvedbi Teatra Naranča.

Manifestacija se nastavlja i ovog vikenda, s programom za male i velike.