Novosti

06/02/2023

Promocija knjige „Tlo pod nogama“ Melise Osmanović

 

U dvorani Središnje knjižnice Gradske knjižnice i čitaonice Pula u srijedu, 8. veljače 2023. u 16 sati, bit će predstavljen autobiografski roman „Tlo pod nogama“ autorice Melise Osmanović.

Rođena u Puli, gdje je završila srednju Ekonomsku školu, Melisa Osmanović peterostruka je prvakinja Hrvatske u boćanju za osobe s invaliditetom, a tri je godine zaredom proglašena najboljom sportašicom s invaliditetom grada Pule. Aktivna je članica i trenutno dopredsjednica Društva distrofičara Istre.

Roman „Tlo pod nogama“ njezino je prvo književno djelo, u kojemu govori kakav je njezin život i na koje sve prepreke nailazi osoba koja se kreće uz pomoć invalidskih kolica. Javno progovara o svojoj privatnosti, prihvaćanju dijagnoze, željama i postignućima.

Knjiga je izdana u vlastitoj nakladi, lektorice su Nela Baričević i Tatjana Šušnica Relić, a ilustratorica Sanja Kolenko. Oblikovanje i prijelom potpisuje Jasna Kovačević. Urednici knjige su Slobodan Marinković i Nela Baričević, a recenzent Bajram Osmanović.

„Ova knjiga je sve što trebate govoreći o motivaciji za danas. Za sutra. Za ostatak vašeg života.“ (Nela Baričević)