Novosti

06/02/2023

Reprize predstave Amarcord u INK

U Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula u utorak, 7. veljače i srijedu, 8. veljače, na rasporedu su reprize predstave Amarcord Federica Fellinija i Antonija Guerre, u koprodukciji s Hrvatskim narodnim kazalištem Ivana pl. Zajca Rijeka.

Oba dana predstava započinje u 19:30 sati, a traje 100 minuta.

Redatelj i autor adaptacije je Luciano Delprato, koji je i jedan od autora predstave, uz Belen Parra, Michelle Pastorini i Osmana Eyublua.

Uloge igraju Olivera Baljak, Ivna Bruck, Edi Ćelić, Serena Farraiuolo, Mario Jovev, Dean Krivačić, Jelena Lopatić, Biljana Lovre, Jasmin Mekić, Giuseppe Nicodemo, Deni Sanković, Tanja Smoje, Aleksandra Stojaković Olenjuk i Andrea Tich.                          

Djelomično autobiografska priča o starenju, nostalgična, duhovita, gorko-slatka drama koja pripovijeda priču o razuzdanoj skupini likova u slikovitom talijanskom gradiću Riminiju, Fellinijevu rodnom mjestu, vraća nas u redateljevo djetinjstvo i Rimini 1930-ih obilježen tradicionalnim društvenim spektaklima i obiteljskim ritualima.

Luciano Delprato, nakon dva velika uspjeha na repertoaru riječkog Kazališta (višestruko nagrađivani „Kralj Edip” i „Decameron”), vraća se režijom ovog dugoočekivanog naslova u oba kazališta.