Novosti

07/02/2023

Predstavljanje knjige Tonija Juričića u Klubu – knjižari Giardini

U Maloj sali Kluba – knjižare Giardini, u programu pod tematskom odrednicom za veljaču „Apokalipsa danas“, u četvrtak, 9. veljače u 19 sati, održat će se predstavljanje knjige „Nokturni u d-molu“, romana prvijenca autora Tonija Juričića. Time će se ujedno revitalizirati program Nova knjiga pod krošnjama.

O knjizi će s autorom razgovarati Helena Vodopija, jedna od voditeljica Kluba, a razgovorom će se dotaknuti pitanja društvene i osobne apokalipse, pojmova (ne)sigurnosti i slobode izbora te nemogućnosti povratka na početno stanje. 

Uz prigodan popust na knjigu iz programa, novost u ponudi knjižare bit će i grafike Vedrana Štimca, pulskog grafičkog umjetnika koji potpisuje dizajn naslovnice romana „Nokturni u d-molu“.

Labinski scenarist i filmolog Toni Juričić rođen je 19. rujna 1990. Na temi anatomije groteske u (post)jugoslavenskoj kinematografiji, završio je doktorski studij na Durham Universityju. Bavi se pisanjem, režijom i scenarijima dokumentarnih i kratkometražnih filmova te glazbenih spotova.