Novosti

08/02/2023

Održana prva edukativna radionica Pula Herculanee – polaznici od starog papira izrađivali nak

U prostoru radione Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc održana je prva u nizu besplatnih radionica u sklopu edukativnog programa komunalnog poduzeća Pula Herculanea, koja je okupila više od 20 zainteresiranih građana i korisnika usluga Herculaenee. U sklopu radionice, koja je organizirana u suradnji s udrugom Zelena Istra, polaznici su imali priliku izrađivati nakit od starog novinskog papira te se uz izradu lijepe uspomene educirati o važnosti odgovornog upravljanja otpadom i upoznati se s mogućnostima ponovne upotrebe različitih materijala.

Voditeljice radionice Sandra Veršić i Irena Buić Mitrović, članice udruge MedulinArt, više od dvadeset polaznika uspješno su upoznale sa zanimljivom tehnikom izrade nakita od staroga novinskoga papira, ljepila i akrilnih boja.

„Naši korisnici, kao i svi polaznici radionice, istaknuli su kako se radionica pokazala zabavnim, ali i korisnim te praktičnim iskustvom koje im je približilo važnost odvajanja i odgovornog odlaganja otpada. Vjerujemo kako će nadolazeće edukativne radionice te druge edukativno-informativne aktivnosti Pula Herculanee privući još veći broj sugrađana, koji će dobiti priliku educirati se o održivom načinu života i ispravnom odvajanju otpada. Osim novog znanja, dolaskom na radionicu naši korisnici ostvarili su i pravo popusta na redovne usluge Pula Herculanee“, rekao je Robi Fuart, direktor Pula Herculanee.

U sklopu edukativnog programa koji su pokrenuli Grad Pula i Herculanea provest će se dvanaest radionica na razne teme kao što su ponovna uporaba, popravci kućanskih aparata, upcyclingi kućno kompostiranje. Sljedeća radionica održat će se u ožujku, a zbog ograničenog broja mjesta, pozivaju se svi zainteresirani korisnici na pravovremenu prijavu.