Novosti

10/02/2023

Nastavljamo peto godišnje doba Pulski karneval

Karnevalski program nastavlja se i ove subote 11. veljače. U 9.30, 10, 10.30, 11.00 i 11.30 sati ispred Arene kreće Veseli karnevalski autobus popraćen prigodnim programom udruge Birikina Pula.

Karte za Veseli karnevalski autobus sve su podijeljene, a one male maškare koje se nisu uspjele doći do karata i ukrcati se na veseli karnevalski autobus neka dođu na Trg Portaratu od 10.00 sati te uživaju u pripremljenom programu. Na Portarati ne zaboravite preuzeti letke za sakupljanje pečata jer uz bar četiri pečata čeka vas skriveno blago na Forumu u TZ Pula.

Prvi pečat može se dobiti ispred Arene od kuda kreće Veseli karnevalski autobus put Giardina gdje je predviđen iskrcaj uz doček Čarobnjakove družine kod kojih se dobiva drugi pečat.

Potom kreću put Trga Portarata gdje ih čeka Karnevalsko čarobiranje mađioničara Stefana uz oslikavanje lica u Rozi make up corneru, čarobiranja koja počinju u 10.15, 10.45, 11.15, 11.45 i 12.15 sati i naravno – treći pečat!

Od Trga Portarata nastavlja se dalje uz pratnju Čarobnjakove družine prema Parku grada Graza. Tu će najmlađe maškare moći proći kratku poduku iz glume u sklopu koje će naučiti kako se ponašaju prave princeze, kao i super junaci uz Školu maškara Teatra Naranča. Škola maškara počinje u 11.00, 11.30, 12.00, 12.30 i 13.00 sati. Za vrijedne đake nagrada je – četvrti pečat.

S tako prikupljenim pečatima cilj je doći do Foruma i otkriti skriveno blago u TZ-u Pula gdje se dobije peti pečat. Za sve one koji prikupe bar četiri pečata slijedi nagrada u TZ-u Pula, a jedna od nagrada skrivenog blaga bit će besplatne predstave "Priče iz čarobne kutije" u izvedbi Teatra Naranča.

Da bi se i velike maškare dobro zabavile Karnevalska skupina Veli Vrh – Valmade za sve je pripremila vesele đireve u subotu i to po Valmadama od 10 do 11 sati te po Velom Vrhu od 11 sati, a zabava će potrajati sve do 19 sati.

Pulski karneval nastavlja se i tjedan dana kasnije s bogatim programom za male i velike.

Više informacija:www.pulainfo.hr