Novosti

13/02/2023

Održan drugi program Pulskog karnevala

U subotu, 11. veljače 2023. godine održan je drugi program manifestacije Pulskog karnevala u organizaciji Turističke zajednice grada Pule, te uz pokroviteljstvo Grada Pule.

Lijepo vrijeme izmamilo je mnoge male maškare da dođu do grada i poprate zanimljive programe Veselog karnevalskog autobusa u organizaciji udruge Birikina Pula, mađioničara Stefana i Rozi make up oslikavanje lica te malu školu maškara u organizaciji Teatra Naranča. Ovom prigodom Pulapromet je i danas ustupio svog vozača i autobus u kojem su se odvijale predstave u 5 jutarnjih termina.

Za sve one vrijedne male maškare koje su sakupile bar četiri pečata i slijedila je nagrada „skriveno blago“ koja se preuzimala u Turističkoj zajednici grada Pule na Forumu.

Malim princezama i super junacima podijeljeno je 500-tinjak nagrada te besplatne ulaznice za predstavu „Priče iz čarobne kutije“ u izvedbi Teatra Naranča.

Od jutra se karnevalski duh širio ulicama grada za što se pobrinula karnevalska skupina Veli Vrh – Valmade.  Već su tradicionalno napravili đireve po Valmadama i Velom Vrhu koji po potrajali sve do 19.00 sati. Karnevalsku skupinu je na Velome Vrhu dočekao i pozdravio zamjenik gradonačelnika Pule Bruno Cergnul.

Pulski karneval nastavlja se bogatim programom za male i velike. Ovoga petka, 17. veljače očekuje Dječji karneval u Areni u organizaciji Društvo naša djeca Pula za vrtićke i školske skupine u 10,00 sati. U subotu, 18. veljače održat će se Dječja maškarana matineja u Zerostrasse od 17,30 do 21,00 sat te Carnival underground uz DJ-a od 23,00 do 05,00 sati. Za zagrijavanje i dobru atmosferu u gradu bit će zaduženi DJ-evi na Danteovom trgu, Portarati i Giardinima u suradnji s Pula Nightlife i lokalnim ugostiteljima.