Novosti

13/02/2023

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Građanskog odgoja i obrazovanja OŠ Centar na prijemu u Komunalnoj palači

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je danas, 13. veljače 2023. godine u Komunalnoj palači učenice i učenike petih razreda Osnovne škole Centar, koji pohađaju nastavu Građanskog odgoja i obrazovanja, u pratnji nastavnica Borke Sladonja i Sonje Perković.

Učenici, koji u ovoj školskoj godini kao izvannastavnu aktivnost slušaju Građanski odgoj i obrazovanje, pripremili su i sami osmislili zanimljiva i aktualna pitanja za gradonačelnika te su željeli saznati na koji način djeluje lokalna samouprava, o radu gradonačelnika i Gradskog vijeća, problemima s kojima se gradonačelnik susreće, njegovim suradnicima, o odlukama koje svakodnevno donosi, njegovom radnom, ali i slobodnom vremenu te o planovima za budućnost grada.

Prema riječima nastavnica tijekom veljače s učenicima obrađuju temu lokalne uprave i samouprave. Dosad su na satu Građanskog odgoja i obrazovanja upoznali temeljne pojmove te su izrazili želju da ih gradonačelnik Zoričić poduči funkcioniranju samouprave.

Na prijemu učenika i učenika te njihovih nastavnica Osnovne škole Centar sudjelovala je i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule Ivana Sokolov.

Inače, od školske 2022./2023. godine u svim pulskim osnovnim školama kao izvannastavna aktivnost uveden je Građanski odgoj i obrazovanje.