Novosti

16/02/2023

Glazba i grad - Glazbeno jutro 2023.

Pulske mažoretkinje, ženska klapa Teranke i bandovi OKUD-a Istra u subotu na Tržnici

SAKUD-ov program Glazba i grad, a ujedno i dugogodišnja manifestacija Glazbeno jutro, održat će se u subotu, 18. veljače 2023. godine od 10,30 sati uz promenadni koncert na Gradskoj tržnici Pula. Pokrovitelj programa je Grad Pula.

Sudionici programa su Pulske mažoretkinje, ženska klapa Teranke i bandovi OKUD-a Istra.

Pulske mažoretkinje već 30 godina predstavljaju svoj grad u Hrvatskoj i inozemstvu te ponosno nose njegove boje. Na Državnom prvenstvu mažoretkinja RH osvojile su dvije zlatne i dvije brončane medalje. Uz Pulske mažoretkinje, nastupiti će i njihove kolegice Barbanske mažoretkinje, a predstavit će se s tri koreografije:

  1. Pulske mažoretkinje  - kadetski A sastav
  2. Barbanske mažoretkinje – kadetski sastav
  3. Pulske mažoretkinje – juniorski sastav

Članovi udruge Puhački orkestar grada Pule, koja ove godine puni tri desetljeća djelovanja, okupljeni su u nekoliko sekcija: Puhački orkestar, Big Band Pula, ženska klapa Teranke i E4.

Svima poznata i nagrađivana ženska klapa Teranke predstavit će nam se sa sljedećim programom: „Puna mi Pula“, u obradi Ljube Stipišića Delmate, zatim s „Žetvu žela goron divojka“, dalmatinskom narodnom pjesmom u obradi Vjekoslava Šuljića, „O jablane moj visoki“, dalmatinskom narodnom u obradi Marka Rogošića, te „Majka Maru bije i kara“ narodnom dubrovačkom u obradi Vicka Dragojevića.

OKUD Istra predstavit će mlade bandove pod mentorstvom prof. Aleksa Nadišića s „Always on the run“ od L. Kravitza i pjesmom „Simple man“ banda Lynyrd Skynyrd.