Novosti

17/02/2023

Izgradnja infrastrukture i održavanje okoliša teme u mjesnim odborima Štinjan, Veli Vrh, Valdebek i Busoler

Grad(i)MO – gradonačelnik u vašem mjesnom odboru

U četvrtak, 16. veljače 2023. godine gradonačelnik Filip Zoričić razgovarao je s građankama i građanima mjesnih odbora Štinjan, Veli Vrh, Valdebek i Busoler čime je završio drugi ciklus susreta u sklopu Grad(i)MO – gradonačelnik u vašem mjesnom odboruu veljači.

„Nakon prvog ovogodišnjeg dolaska u siječnju i u veljači dolazim razgovarati o svim temama koje vas zanimaju i dobit ćete odgovore na postavljena pitanja. I tako cijele godine, izuzev srpnja i kolovoza. Na oglasnoj ploči u svakom mjesnom odboru javno su obznanjeni odgovori na pitanja iz siječnja“, rekao je gradonačelnik Zoričić.

Građanke i građani Mjesnog odbora Štinjan postavljali su pitanja o popravku prometnice devastirane prolaskom kamiona, potrebi za iscrtavanjem horizontalne signalizacije, javnoj rasvjeti, grobnim mjestima na štinjanskom groblju te su iznijeli problem s divljim svinjama, na koje se žale i mještani Busolera.

Na Velom Vrhu razgovaralo se o autobusnim stajalištima, izgradnji kanalizacije i uvođenju jednosmjernih ulica u blizini osnovne škole. U Mjesnom odboru Valdebek također je bilo riječi o autobusnim stajalištima, kanalizaciji i cestogradnji, javnoj rasvjeti, potrebi da se ponovno oboja tamošnji kružni tok te o nadzoru na dječjim igralištima kako bi se spriječilo devastiranje.

O komunalnom redu, košnji trave oko dječjih igrališta, proširenju Šandaljske ulice i uspornicima ili postavljanju kamera na Šišanskoj cesti najviše se razgovaralo u Mjesnom odboru Busoler.

Susreti s gradonačelnikom Filipom Zoričićem održavaju se jednom mjesečno u svim mjesnim odborima, a gradonačelnik je najavio i održavanje tematskih sjednica s direktorima gradskih trgovačkih društava. Već prve tematske sjednice održat će se 20. i 21. veljače 2023. godine.

U ponedjeljak, 20. veljače tematske sjednice održat će se u Mjesnom odboru Veli Vrh u 16,00 sati te u MO Štinjan u 18,00 sati, a u utorak, 21. veljače tematske sjednice predviđene su u 16,00 sati u MO Valdebek te u 18,00 sati u MO Busoler.