Novosti

17/02/2023

Male maškare u Areni preuzele ključeve grada

Naše prekrasne najmlađe maškare zavladale su gradom, a prije samog dolaska na veliki Dječji karneval u Arenu veselo su prodefilirale i zabavile se na Forumu.

U Areni se nakon dvije godine pauze zbog COVID-a ponovo okupilo 1304 djece iz dječjih vrtića i osnovnih škola grada Pule i šire okolice gdje se pod pokroviteljstvom Grada Pule i Arheološkog muzeja Istre održao 22. Dječji karneval u organizaciji Društva Naša djeca Pula.

U maškaranom defileu predstavile su se 63 skupine djece u pratnji odgojiteljica, učiteljica i učitelja. Bilo je raznih maski od lego kocki, mora, glagoljice, pingvina, bubamara, Flinstonsa, prometnih znakova do istrijanskih koza, zdrave hrane, emotikona, karata, Čovječe, ne ljuti se, nogometaša i mnogih maštovitih maski koje su se po dolasku na pozornicu predstavljale prigodnim pjesmicama.

Nakon defilea maškaranih skupina, maškare su preuzele ključeve Grada Pule koje im je predala zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić.

„Draga djeco, od srca vam zahvaljujem što ste danas Arenu ispunili ovim šarenim, veselim maskama, dječjom maštom u kojoj je moguće sve, pjesmom i osmjehom. Predajem vam ključ grada da čuvate naš grad, a znam da ga predajem u dobre i sigurne ruke“, poručila je zamjenica gradonačelnika Ivona Močenić, zahvalivši djeci što održavaju maškaranu karnevalsku tradiciju našega kraja.

Najbrojnija ovogodišnja grupna maska je bila ona nogometaša i njihovih trenerica s Velog Vrha koja je okupila čak 257 djece.

Male su maškare uveseljavali i animirali animatori Zemlje zabave i DJ koji je puštao prigodnu veselu glazbu.

Sudjelovanje na karnevalu za sve predškolske i školske ustanove je besplatno, a za sve sudionike karnevala bile su osigurane su krofne i čaj, te prigodni pokloni.