Novosti

17/02/2023

Još 10 dana do kraja Humanitarne akcija „Lopta za djecu“

Humanitarna akcija „Lopta za djecu“, koja je započela 25. siječnja, ušla je u svoju drugu polovicu. Košarkaški klub Pula 1981 kao pokretač akcije zahvaljuje svima koji su se na bilo koji način do sada uključili - svima koji su do sada već donirali, medijima koji su pomogli prenijeti informacije o akciji i pojedincima, udrugama i klubovima prijateljima koji su se uključili u prikupljanje sredstava. Veliko hvala upućuju MNK Stanoinvest Pula Futsal i OK Pula, koji su pružili organizacijsku podršku u pokretanju akcije, te NK Istri 1961 i Fort Punta Christo koji su se priključili od samog početka.

Do sada je prikupljeno 3.800,00 eura od potrebnih 5.000,00 eura za nabavku potrebne opreme. Organizatori očekuju da će uz pomoć sugrađanki i sugrađana prikupiti potreban iznos.

Donirati možete:

1) na utakmicama u obliku dobrovoljnih priloga na ulazima u sportske dvorane i terene

Ovaj vikend možete donirati na utakmici NK Istra 1961 – Osijek koja će se održati u subotu, 18.  veljače s početkom u 15.00 sati. Donacije se prikupljaju na mjestu prodaje ulaznica na Gradskom stadionu „Aldo Drosina“ od četvrtka, 16. veljače 2023.

2) putem osobnih uplata

Kreirali su poseban barkod kako bi olakšali plaćanje – Skeniraj i Doniraj je poziv svima onima koji žele donirati, a nisu u prilici posjetiti utakmice na kojima se donacije prikupljaju.

Humanitarna akcija je registrirana pri Upravnom odjelu za socijalnu skrb i zdravstvo pri Istarskoj županiji te je za potrebe iste otvoren poseban žiro-račun na koji će se uplaćivati prikupljena sredstva kako bi se osigurala maksimalna transparentnost. Žiro račun je otvoren kod OTP banke a broj računa je HR6424070001500018735.

Samo za ovu akciju organiziran je turnir u graničaru koji je predviđen za osnovnoškolski uzrast. Turnir će se održati u subotu 25. veljače 2023. u dvorani Doma sportova Mate Parlov od 9.00 do 12.00 sati.

Turnir u graničaru zamišljen je kao inkluzivna aktivnost za svu djecu, neovisno o tome bave li se bave sportom. Graničar je igra djetinjstva svih generacija i nije potrebno predznanje da bi se djeca mogla aktivno uključiti. Cilj je dati priliku djeci da aktivno sudjeluju u humanitarnoj akciji i učine nešto za svoje male sugrađane s teškoćama u razvoju. Sudjelovanje na turniru je besplatno, a u ekipama se očekuje 8-10 djece. Potrebno je da roditelji prijave sudjelovanje djeteta na turniru na linku https://tinyurl.com/prijavagranicar

Radi lakšeg ekipiranja organizatori predlažu da se ekipe formiraju unutar školskih razreda. Pobjedničke ekipe očekuje ekipno druženje u Jangalooz Adventure parku. Svi dodatni detalji nalaze se na linku: https://www.kkpula1981.com/index.php/vijesti/2350-otvorene-prijave-za-turnir-u-granicaru-lopta-za-djecu

Osim turnira u graničaru održat će se i utakmice KK Pula1981, MNK Stanoinvest Futsal Pula i OK Pula na domaćem terenu te party na Fort Punta Christo, ujedno i posljednja prilika da se priključite i donirate u Humanitarnoj akciji „Lopta za djecu“.