Novosti

20/02/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao na proslavi 15. obljetnice samostalnosti Kosova

Gradonačelnik Filip Zoričić sudjelovao je na proslavi 15. obljetnice samostalnosti Kosova održanoj u nedjelju, 19. veljače 2023. godine u Domu hrvatskih branitelja uz izniman odaziv gostiju i pripadnika albanske nacionalne manjine.

„Čestitam vam Dan neovisnosti i ovu važnu obljetnicu. Hrvatska je jasno rekla što misli o tome, nedugo nakon toga priznala je Kosovo, a ja vam želim da čuvate svoj jezik, kulturu i običaje. Mi u Puli ponosni smo na naše nacionalne manjine, zajedno živimo i u Gradu Puli  imat ćete potporu i ubuduće“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić.

Obilježavanju 15. obljetnice neovisnosti Kosova u Puli odazvali su se veleposlanik Sjeverne Makedonije Nj. E. Milaim Fetai, veleposlaniik Albanije NJ. E. Riza Poda, bivši premijer Kosova Ramush Haradinaj, zastupnici u kosovskom Parlamentu Pal Lekaj i Ganimete Musliu, predsjednik Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj Esad Collaku, načelnik Općine Medulin Ivan Kirac, domaćini iz Zajednice Albanaca Grada Pule i Istarske županije i mnogi drugi.

U ime organizatora događaja okupljenima se uvodno obratio Selim Mulliqi koji se osvrnuo na tešku borbu i žrtvu koju je podnio albanski narod do samostalnosti Kosova.

Slavlje je bilo popraćeno recitacijom učenika dopunske škole za albanski jezik u Istri i prigodnim nastupom grupe "Trio Band".

Obilježavanje je održano u organizaciji Zajednice Albanaca Grada Pule i Istarske županije i suorganizaciji Veleposlanstva Republike Kosovo, Veleposlanstva Republike Albanije, Unije Albanaca u Republici Hrvatskoj te uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Republike Hrvatske.