Novosti

21/02/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić posjetio svjetskog lidera u proizvodnji proizvoda iz borosilikatnog stakla

U sklopu obilaska tvrtki na području Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić posjetio je 21. veljače 2023. godine Duran d.d. gdje se susreo s izvršnom direktoricom Davorkom Bilić i tehničkim direktorom Olegom Tognonom.

„Obilazimo gospodarske subjekte u gradu koji doprinose i privređuju gradu, zapošljavaju ljude, kako bismo razgovarali o suradnji, razmjenjivali ideje i iskustva. Stalo nam je do gospodarstvenika i želimo čuti kako možemo pomoći poduzetnicima i poduzetnici Gradu“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Tvrtka Duran svoju visoku razinu stručnosti i vodeću ulogu na tržištu gradi još od 1955. godine kada je i započela prva proizvodnja. Tvornica stakla danas broji 240 zaposlenih.

Duran d.d. je svjetski lider u ručnoj proizvodnji laboratorijskih i industrijskih proizvoda iz borosilikatnog stakla. Više od 99 posto proizvedenih artikala završava na inozemnom tržištu.
Osobitu pažnju posvećuju kvaliteti, zaštiti okoliša i energetskoj učinkovitosti te sukladno tome posjedujemo Certifikate ISO 9001, 14 001, 50 001.

Surađuju sa srednjim školama, a studenti Politehnike koji su bili u Duranu na praksi danas ondje rade. Zalažu se za zapošljavanje nove radne snage te obučavaju i osposobljavaju staklare unutar svoga pogona.

Mogu se pohvaliti da imaju specifične i zahtjevne narudžbe te popunjenu knjigu narudžbi godinu dana unaprijed. Zanimljivost koju ističu je izrada 14 000 staklenih kruna za olimpijske baklje 2002. godine kojima se prenosio plamen iz Grčke u Salt Lake City (SAD).

U pratnji gradonačelnika u posjetu Duranu bila je Vesna Sajić pročelnica Upravnog odjela za financije i gospodarstvo.