Novosti

27/02/2023

Papiraonica– radionice ručne izrade recikliranog papira

Komunalno poduzeće Pula Herculanea, uz podršku Grada Pule i partnerstvo s udrugom Zelena Istra, nastavlja s provedbom serije edukativnih radionica namijenjenih svim građanima, s ciljem osvještavanja o važnosti pravilnog odvajanja otpada i upoznavanja s mogućnošću ponovne upotrebe različitih materijala.

Nakon radionice izrade nakita, korisnici usluga Pula Herculanee će u sklopu „Papiraonice“ – radionice ručne izrade recikliranog papira, imati priliku upoznati se s mogućnostima ovog materijala, ali i ostvariti dodatne predviđene popuste na usluge odvoza otpada.

Besplatnu radionicu uoči Dana žena, 7. ožujka 2023. godine od 18 sati u prostoru Radione Re-Geppetto u Društvenom centru Rojc vodit će Ana Cvitić, magistra dizajna koja godinama vodi studio za ručnu izradu papira. U uvodnom dijelu, polaznici radionice naučit će više o povijesti i vrstama papira te alatu potrebnom za njegovu izradu, a potom će u praktičnom dijelu radionice i sami izraditi papir po želji.

„Kroz edukativne radionice poput ove, Pula Herculanea želi korisnicima približiti temu recikliranja i odvajanja otpada te ukazati koliko je odgovorno ponašanje po pitanju otpada ustvari jednostavno. Papir, koji je uz plastiku jedan od najprisutnijih materijala u svakodnevnom životu, često završava među miješanim otpadom, a zapravo ga se i u kućnoj radinosti može ponovno učiniti upotrebljivim. Kroz edukacije, želimo potaknuti naše korisnike na angažman u očuvanju čistoće grada i okoliša, a pružanjem dodatnih popusta na usluge odvoza otpada, sve polaznike radionice želimo dodatno nagraditi za njihov doprinos u postizanju zajedničkog cilja – čistoga grada“, rekao je Robi Fuart, direktor Pula Herculanee.

Polaznicima radionice sve potrebno za rad bit će osigurano, a finalni produkt bit će im poslan na kućnu adresu nakon što se izrađeni papir osuši. Obzirom da je broj mjesta za radionicu ograničen, svoj dolazak potrebno je najaviti prijavom na e-mail: ured@zelena-istra.hr.