Novosti

07/03/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio grupu Lilihip

Gradonačelnik Filip Zoričić primio je 7. ožujka 2023. godine u Komunalnoj palači pulsku grupu Lilihip koju čine braća Romeo i Paul Bilandžić, povodom njihovog dugogodišnjeg glazbenog i humanitarnog rada te izdavanja nove pjesme "Radio Bla Bla".

„Čestitam vam na dugogodišnjem glazbenom i humanitarnom radu te promicanju grada Pule. Zahvaljujem vam na svemu što ste dosad napravili, te vam želim puno zdravlja i da ostanete pozitivni i kreativni kao i dosad, a Grad Pula bit će vam podrška u radu“, poručio je gradonačelnik Filip Zoričić istaknuvši njihovu ustrajnost i pozitivnu energiju koju šire na okolinu.

Članovi dua Lilihip braća Romeo i Paul Bilandžić zahvalili su gradonačelniku na prijemu te mu predstavili svoj dugogodišnji glazbeni i humanitarni rad tijekom kojeg su odsvirali više od tristo humanitarnih koncerata i buduće planove.

Četrdeset četiri godine je prošlo otkada je formirana grupa Lilihip koja je, unatoč dugačkim pauzama, i dalje aktivna, pogotovo zadnjih desetak godina. Paul je prvo svirao u Atomskom skloništu kada je osjetio želju da ima svoj bend kojeg je osnovao 1979. godine s Romeom. Prvi album "Obavezan smjer" objavili su za PGP RTB, te su postali drugi pulski rock bend koji je objavio LP ploču. Grupa je u pulskoj Areni održala dana, 19. lipnja 1982. godine veliki koncert, a također su u dvije godine objavili dva albuma "A lutke sad su skupe" i "Lilihip", gdje je glavni tekstopisac bio Daniel Načinović, a autor glazbe Paul. U to vrijeme puno nastupaju i snimaju desetak spotova, a za pulsku izdavačku kuću Adam Records 1996. godine objavili su CD i kasetu "Ja sam dečko naviknut na bol". Zadnjih godina pjevaju na talijanskom.

Duo Lilihip, također su gradonačelniku predstavili novu pjesmu koju su nedavno snimili pod nazivom "Radio Bla Bla". Pjesma je na talijanskom i slavi radio kao medij. Nova pjesma je vesela i temperamentna i posvećena svim ljudima na raznim postajama širom svijeta. Dok putujemo po svijetu, radio je taj koji nam pravi društvo, izdvojili su Lilihipovci. Pjesma je snimljena u Mast records studiju u Puli, a producirao ju je Tonči Ante Bošnjak s kojim braća Bilandžić surađuju već 10 godina. Prateće vokale pjevala je Evica Čiček, gitaru je svirao Angelo Vitale, a stručna suradnica na prijevodu teksta na talijanski je Nirvana Sfarini. Autor teksta je Romeo Bilandžić, a glazbu je napisao Paul Bilandžić. Grupa Lilihip trenutno radi i na spotu koji producira pulska TV Nova.