Novosti

08/03/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić primio državne prvakinje Plivačkog kluba Arena

Gradonačelnik Filip Zoričić je 8. ožujka 2023. godine u Komunalnoj palači primio državne prvakinje u nekoliko kategorija Miju Jadreško i Paolu Kovačić te trenerice pulskog Plivačkog kluba Arena Anu Lučić i Katarinu Turčinović.

„Prije svega čestitam vam Međunarodni dan žena i čuvajte svoje dostojanstvo koje imate, naime na današnji dan prisjećamo se svih žena koje su se borile za jednakost i svoja prava, a vi svojim iznimnim rezultatima budite primjer mladima. Čestitam vam na vašim iznimnim sportskim rezultatima i što ste postale državne prvakinje u nekoliko kategorija. Vaš grad je ponosan na vas, a vaši su uspjesi i rezultati najbolji način promocije naše Pule“, rekao je gradonačelnik Zoričić zaželjevši mladim plivačicama i njihovim trenericama još puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

U zimskoj sezoni 2022./2023. plivačice Plivačkog kluba Arena Mija Jadreško i Paola Kovačić, ostvarile su iznimne rezultate. Na Prvenstvu Hrvatske u Šibeniku koje se održalo od 18. i 19. veljače Mija Jadreško i Paola Kovačić postale su državne prvakinje u nekoliko kategorija. Mija Jadreško je višestruka prvakinja Hrvatske na 200 leptir, 400 slobodno i 800 slobodno, vice prvakinja na 400 mješovito te je ostvarila i jedno 3. mjesto na 200 mješovito. Paola Kovačić je prvakinja Hrvatske na 200 leđno i dva puta viceprvakinja na 100 slobodno i 100 leđno.

Prvenstvu Hrvatske su prethodila županijska i regionalna natjecanja na kojemu su bile uspješne, ali i Grand Prix natjecanja koja su državnog karaktera, primjerice 11. plivačko natjecanje ''Grand Prix MEDO'' koje se održalo u siječnju, gdje je Mia Jadreško osvojila 1. mjesto na 400 mješovito i 800 slobodno, 2. mjesto na 200 mješovito te 3. mjesto na 100 leđno i 200 leđno, dok je Paola Kovačić osvojila 1. mjesto na 100 slobodno te 2. mjesto na 100 leđno i 200 leđno.

Također, moramo izdvojiti kako je na listi uspješnosti natjecateljica u kategoriji kadetkinja, Mija Jadreško najsvestranija plivačica prema ostvarenim bodovima u više disciplina i nalazi se na 1. mjestu, dok je Paola Kovačić na 6. mjestu.

Za izniman uspjeh plivačica odgovorne su trenerice Katarina Turčinović za plivačke vještine, dok trenerica Ana Lučić sudjeluje u kondicijskoj pripremi u dvorani i plivačkom djelu.