Novosti

10/03/2023

Druga KLIK konferencija – Održivi turizam u Istri

U utorak, 14. ožujka 2023. godine u 9:45 na Fakultetu ekonomije i turizma „Dr. Mijo Mirković“, Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli (Preradovićeva 1) sudionici druge KLIK konferencije pod nazivom “Održivi turizam u Istri, bit će dostupni za Izjave za medije. Organizatori konferencije su Grad Pula i Škola za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, kao nositelj projekta.

Na konferenciji će uvodna obraćanja imati župan Istarske županije, Boris Miletić, te gradonačelnik Grada Pula-Pola, Filip Zoričić. Ravnateljica Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, Orhideja Petković, iznijeti će podatke o projektu KLIK.

Predavači na konferenciji su Boris Žgomba, predsjednik uprave UNILINE d.o.o. i predsjednik Udruženja putničkih agencija pri HGK, a tom će prigodom izlagati na temu Smjer turizma u Istrite Milena Mičić, predsjednica uprave Aquariuma Pula d.o.o., koja će izlagati na temu Priča o uspjehu.

U sklopu Konferencije održat će se i okrugli stol pod nazivom „Održivi turizam“ na kojem će se raspravljati o turističkom razvoju i utjecaju na destinaciju, masovnom turizmu, podršci zelenim inovacijama u turizmu, planiranju održivog razvoja te o zaštiti okoliša i gospodarenju otpadom u turizmu.

Na okruglom stolu sudjelovati će voditeljica Katedre za nacionalnu i međunarodnu ekonomiju na FET „Dr. Mijo Mirković“ ,Kristina Afrić Rakitovac, pročelnica Upravnog odjela za turizam Istarske županije, Nada Prodan Mraković, načelnica Sektora za fondove Europske unije pri Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Maja Feketić te generalni direktor hotela Park Plaza Histria Pula, Tomislav Korošec.

Projekt KLIK Pula - Centar za Kompetentno cjeLoživotno razvijanje Inovativnih znanja i vještina u sektoru ugostiteljstva i turizma Pula u 100 postotnom iznosu financira Europski socijalni fond (ESF), a ukupna vrijednost projekta je gotovo 5,93 milijuna eura.