Novosti

10/03/2023

Održano završno događanje humanitarne akcije “Zlatna ribica“

U četvrtak, 9. ožujka 2023. godine u prostorijama Istarskog veleučilišta održano je završno događanje humanitarne akcije "Zlatna ribica - jer upravo ona ispunjava želje za obrazovanjem.”, na kojem su predstavljeni ostvareni rezultati. Organizator humanitarne akcije je Sveučilište Jurja Dobrile u Puli i Gradsko društvo Crvenog križa Pula.

Humanitarnom događanju odazvala se zamjenica gradonačelnika Grada Pule Ivona Močenić koji je pozdravila prisutne u ime Grada Pule, zahvalila organizatorima te pozdravila ovu hvalevrijednu inicijativu, a ujedno je naglasila kako će Grad Pula kao do sada u brojnim inicijativama pružiti podršku i ovoj humanitarnoj akciji.

Humanitarna akcija za potrebite učenike i učenice pod nazivom „Zlatna ribica“ – jer upravo ona ispunjava želje za obrazovanjem" za cilj ima prikupiti sredstva kako bi se potrebitoj djeci pružilo poticaj i bolje mogućnosti za čim kvalitetnijim obrazovanjem. Poticaj i motivacija za pokretanje humanitarne akcije bilo je osvajanje zlatne medalje za inovacije na 73. međunarodnoj izložbi inovacija u Nürnbergu koje je dodijeljeno izvanrednom profesoru Svenu Maričiću i asistentu Ivanu Veljoviću. Sam logotip humanitarne akcije nastao je uz pomoć primjene umjetne inteligencije.