Novosti

15/03/2023

Pokrenute aktivnosti za formiranje Gospodarskog vijeća

Nakon što je Grad Pula pokrenuo aktivnosti vezane za formiranje Gospodarskog vijeća, u srijedu, 15. ožujka 2023. godine u Komunalnoj palači održan je uvodni sastanak gradonačelnika Filipa Zoričića i suradnika s relevantnim predstavnicima pulskog gospodarstva, kojima je predloženo da čine buduće savjetodavno tijelo Grada.

„Gospodarsko vijeće razmatralo bi pitanja vezana za aktualnu gospodarsku problematiku i razvitak pojedinih sektora, posebice u pogledu poticanja investicija te bi bilo aktivno uključeno kao savjetodavno tijelo u realizaciju gospodarskih projekata koje provodi Grad Pula sa svrhom bržeg gospodarskog razvoja, povećanja konkurentnosti i većeg zapošljavanja“, rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Stavit će se naglasak na intenziviranje partnerskih odnosa Grada Pule s poslovnim sektorom te dijalog i pokretanje inicijative prema drugim jedinicama lokalne samouprave na području Istarske županije.

Predloženo je da Gospodarsko vijeće čine predstavnici Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Pula, Obrtničke komore Istra – Udruženja obrtnika Pula, Tehnomonta, Arena Hospitality Group, Cesta d.o.o., Brionke, Motortech consultinga, tvrtke Tema, FET-A „Dr. Mijo Mirković“, tvrtke Duran, Uniline, Brioni d.d. te Marša Bobanović Jelinčić i Katarina Dobrić Dabić.

Gospodarsko vijeće sastajalo bi se kvartalno.