Novosti

23/03/2023

Gradonačelnik Filip Zoričić ugostio vatrogasne zapovjednike Splitsko-dalmatinske i Istarske županije

Gradonačelnik Filip Zoričić je 23. ožujka 2023. godine u Komunalnoj palači primio vatrogasne zapovjednike Splitsko-dalmatinske i Istarske županije povodom održavanja Stručnog skupa vatrogasnih zapovjedništava u Puli. Na prijemu su prisustvovali predsjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije - VZSDZ ujedno i predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice i podpredsjednik Sabora RH Ante Sanader, glavni vatrogasni zapovjednik RH Slavko Tucaković, županijski vatrogasni zapovjednik VZSDZ Ivan Kovačević, pročelnik VZSDZ Tihomir Zec, voditelj županijskog operativnog centra Ivan Sanader i članovi Predsjedništva VZSDZ Jakov Zlatar i Mate Jeličić.

Organizaciju stručnog skupa koordinira Vatrogasna zajednica Istarske županije ispred koje su prijemu prisustvovali zapovjednik Dino Kozlevac, zamjenik županijskog zapovjednika i zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula i Područne vatrogasne zajednice Pula Ivica Rojnić te pomoćnik županijskog zapovjednika Emanuel Krstulović.

„Veseli me što ste upravo grad Pulu odabrali za održavanje stručnog skupa vatrogasnih zapovjedništava te vam želim dobrodošlicu i da se osjećate ugodno u našem gradu. Zahvaljujem vam kao gradonačelnik, ali i kao građanin na plemenitom zanimanju te nesebičnom trudu i služenju građanima u rješavanju raznih izazova kao što je pandemija koronavirusa, ali i prošlogodišnjeg požara u Puli koji je iznimnim naporima vatrogasaca i drugih hitnih službi stavljen pod kontrolu i spriječena je katastrofa. Zahvaljujem na svemu što ste dosad napravili, te budite uzor mladima i prije svega dobri ljudi, a Grad Pula bit će vam podrška kao i do sada“, poručio im je gradonačelnik Zoričić.

„Zahvaljujem gradonačelniku grada Pule što ste nas primili te vam želimo predstaviti dugogodišnju suradnju s vatrogasnim zapovjedništvom Splitsko-dalmatinske županije i razmjenu znanja na stručnom skupu koji ima dvije teme, upotreba informatike u vatrogasnim intervencijama i projekt zaštite kulturne baštine starogradskih jezgri. Želim naglasiti da su oba vatrogasna zapovjedništva zamijetila značajan rast i razvoj vatrogasnih kapaciteta, koji ne bi bio moguć bez potpore županija i gradova te koristim priliku zahvaliti Gradu Puli i gradonačelniku na punoj podršci u našem radu“, zaključio je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.  

„Posebno želim zahvaliti svim vatrogascima, visokim uzvanicima i zapovjednicima koji su se odazvali ovom stručnom skupu te naglasiti da me veseli što jedinice lokalne samouprave kao i grad Pula zajedno dišu s nama te su na raspolaganju za rješavanje svih izazova. Želim naglasiti važnost odražavanja ovakvih skupova i razmjene znanja koja su od velike koristi u našem svakodnevnom radu“, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Prisutnima su se obratili zapovjednik Javne vatrogasne postrojbe Pula Ivica Rojnić i županijski vatrogasni zapovjednik VZSDZ Ivan Kovačević, koji je gradonačelniku Filipu Zoričiću uručio plaketu Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije u znak zahvale za poticanje uspješne suradnje u razvijanju stručnih i prijateljskih odnosa vatrogasaca.

Prijemu su prisustvovali i zapovjednici operativnih područja Trogir Marin Buble, Solin Bože Delić, Split Mario Mikas, Omiš Višeslav Pešić, Makarska Mario Čović, Sinj Stipe Ančić, Imotski Stipe Zec, Vrgorac Vinko Markotić, Brač Nikola Martinić-Dragan, Hvar Nikola Škare i Vis Milutin Mardešić.